Autor:

Šťavnatá hovězí roláda s mletým masem

Střední
Ingredience
Hovězí maso
cca
800 g
Mleté maso - míchané 500 g
Koření na mleté maso  
Cibule 4 ks
Vejce 1 ks
Slanina
nebo uzené maso-plátky
100 g
Česnek
-rozetřený
3 stroužek
Sůl
a pepř
 
Hladká mouka
na obalení a zahuštění
 
Hovězí vývar
nebo půl kostky masoxu
 
Olej  
Šťavnatá hovězí roláda s mletým masem

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Mleté, Vepřové

Hovězí maso (přední, zadní...) si nakrojíme do většího plátu nebo nám s tím pomůže ochotný řezník :-).

Plát masa si osolíme, opepříme a potřeme rozetřeným česnekem. Mleté maso smícháme s vejcem, solí, půlkou jemně pokrájené cibule a kořením. Mletou směs pak naneseme na hovězí plát masa, uplácáme dlaní a poklademe plátky slaniny. Vše pak pevně srolujeme do rolády a zpevníme provázkem.

Roládu obalíme v hladké mouce a na pánvi s rozpáleným olejem zprudka opečeme ze všech stran. Pak přendáme do zapékací mísy a ve výpeku orestujeme pokrájenou cibuli, kterou přidáme k masu.Vše podlijeme vývarem nebo vodou s rozdrobeným bujonem, zaklopíme a pečeme cca 1,5 hodiny na střední teplotu, případně podlijeme a obrátíme.Roládu pak odkryjeme a dopečeme ještě asi 30 minut, aby se nám udělala zlatavá kůrčička.

Výpek můžeme zahustit trochou hladké mouky rozmíchané ve studené vodě, pak provaříme a dochutíme pepřem a solí dle potřeby. Pečenou roládu krájíme asi 10 minut po upečení na slabší plátky, před krájením sundáme provázek. Na talíři přeléváme plátky masa výpekem. K roládě se hodí prakticky jakákoliv příloha: rýže, bramborový i houskový knedlík, bramborová kaše, sejkory, těstoviny... .

* Koření do mleté směsi si můžeme namíchat sami z česneku, zázvoru, drceného kmínu, muškátového květu, majoránky - dle chuti.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 9 x
1
4.89 9 5 1
Slezský bigoš Ty nejlepší recepty z Čech a Moravy Články z

Komentáře k receptu: Šťavnatá hovězí roláda s mletým masem

Komentáře

  1. Dominika   19.12.2015 | 12:27 | reagovat |

    Děkuji za úžasný recept na hovězí roládu. Já k ní dělala rýżi , ale s brknedlíkem by to byla delikatesa ještě větší a určitě to někdy takhle udělám. :-))

  2. Jurda64   28.08.2012 | 18:35 | reagovat |

    Výborné díky

  3. Marie Vondrová   04.04.2012 | 12:07 | reagovat |

    Slaninu jsem neměla v plátcích a tak jsem jí přidala nakrájenou přímo do mleté. Roláda i omáčka byly vynikající, v neděli jsem k ní připravila rýži, dnes dojíme zbytek s bramborou.

  4. Raketa   22.08.2011 | 13:53 | reagovat |

    Výborný obídek, díky :-*

  5. Lenka   19.05.2011 | 11:31 | reagovat |

    Měla jsem plátky, tak jsem udělala malé roládky a bylo to fantastické! Děkuji a doporučuji vyzkoušet!

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Halina Pawlowská: Když člověk hubne, není s ním sranda! Halina Pawlowská: Když člověk hubne, není s ním sranda!
To je láska! Muže jeho psi neopustili ani po vážném úrazu To je láska! Muže jeho psi neopustili ani po vážném úrazu
Za bolestivou menstruaci může vážná nemoc, nebo dokonce i partner Za bolestivou menstruaci může vážná nemoc, nebo dokonce i partner
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web