Autor:

Šťavnatá hovězí roláda s mletým masem

Střední
Ingredience
Hovězí maso
cca
800 g
Mleté maso - míchané 500 g
Koření na mleté maso  
Cibule 4 ks
Vejce 1 ks
Slanina
nebo uzené maso-plátky
100 g
Česnek
-rozetřený
3 stroužek
Sůl
a pepř
 
Hladká mouka
na obalení a zahuštění
 
Hovězí vývar
nebo půl kostky masoxu
 
Olej  
Šťavnatá hovězí roláda s mletým masem

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Mleté, Vepřové

Hovězí maso (přední, zadní...) si nakrojíme do většího plátu nebo nám s tím pomůže ochotný řezník :-).

Plát masa si osolíme, opepříme a potřeme rozetřeným česnekem. Mleté maso smícháme s vejcem, solí, půlkou jemně pokrájené cibule a kořením. Mletou směs pak naneseme na hovězí plát masa, uplácáme dlaní a poklademe plátky slaniny. Vše pak pevně srolujeme do rolády a zpevníme provázkem.

Roládu obalíme v hladké mouce a na pánvi s rozpáleným olejem zprudka opečeme ze všech stran. Pak přendáme do zapékací mísy a ve výpeku orestujeme pokrájenou cibuli, kterou přidáme k masu.Vše podlijeme vývarem nebo vodou s rozdrobeným bujonem, zaklopíme a pečeme cca 1,5 hodiny na střední teplotu, případně podlijeme a obrátíme.Roládu pak odkryjeme a dopečeme ještě asi 30 minut, aby se nám udělala zlatavá kůrčička.

Výpek můžeme zahustit trochou hladké mouky rozmíchané ve studené vodě, pak provaříme a dochutíme pepřem a solí dle potřeby. Pečenou roládu krájíme asi 10 minut po upečení na slabší plátky, před krájením sundáme provázek. Na talíři přeléváme plátky masa výpekem. K roládě se hodí prakticky jakákoliv příloha: rýže, bramborový i houskový knedlík, bramborová kaše, sejkory, těstoviny... .

* Koření do mleté směsi si můžeme namíchat sami z česneku, zázvoru, drceného kmínu, muškátového květu, majoránky - dle chuti.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 10 x
1
4.9 10 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 10x)
Hovězí ragú se zeleninou Tip na sváteční oběd: skvělá chuť ragú Články z

Komentáře k receptu: Šťavnatá hovězí roláda s mletým masem

Komentáře

  1. Dominika   19.12.2015 | 12:27 | reagovat | závadný

    Děkuji za úžasný recept na hovězí roládu. Já k ní dělala rýżi , ale s brknedlíkem by to byla delikatesa ještě větší a určitě to někdy takhle udělám. :-))

  2. Jurda64   28.08.2012 | 18:35 | reagovat | závadný

    Výborné díky

  3. Marie Vondrová   04.04.2012 | 12:07 | reagovat | závadný

    Slaninu jsem neměla v plátcích a tak jsem jí přidala nakrájenou přímo do mleté. Roláda i omáčka byly vynikající, v neděli jsem k ní připravila rýži, dnes dojíme zbytek s bramborou.

  4. Raketa   22.08.2011 | 13:53 | reagovat | závadný

    Výborný obídek, díky :-*

  5. Lenka   19.05.2011 | 11:31 | reagovat | závadný

    Měla jsem plátky, tak jsem udělala malé roládky a bylo to fantastické! Děkuji a doporučuji vyzkoušet!

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web