Čokoládová poleva na zmrzlinu, pudink apod.

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 5
15 minut
neuvedeno
neuvedeno
autor: zrzka

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1,5
      dl mléko
    • 0,5
      dl voda
    • 2
      lžíce kakao
    • 2
      lžíce cukr
    • 1
      lžička čokoládový pudink

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vše smícháme v hrnci, uvedeme do varu a cca 2 minuty povaříme.
2
Dělám ze 4 dávek najednou, uzavřené v lednici vydrží delší dobu. Mám vyzkoušen 1 týden, ujídáme ji jen tak, bez ničeho.
Zařazení: Moučníky Nepečené
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • farah
    farah |

    2. 3. 2014 10:00

    no tohle není tuhá poleva ale tekutá poleva na zmrzlinové poháry a podobně, podle ingrediencí je to v podstatě jen takový řídký puding. Na tuhnoucí polevu na dorty potřebujete jiný typ - takové ty máslové a kakaem nebo čokoládou

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    25. 7. 2010 19:42

    No jo, když jsem špatná hospodyně a něco mi doma chybí, tak musím improvizovat :-)....

  • zdenka supolova
    zdenka supolova |

    25. 7. 2010 19:25

    Teda Simonko(Simčo?),já smekám a obdivuji,jak si dovedete poradit,to mně,bohužel,chybí.

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    25. 7. 2010 15:53

    Dělala jsem polevu a během přípravy zjistila, že nemám kakaový pudink. Dala jsem místo něho škrob a přidala kakao a vanilkový cukr. Poleva je výborná, zejména na vanilkovou zmrzlinu posypanou drobným ovocem (maliny, jahody, rybíz).

  • Táňa K.
    Táňa K. |

    5. 4. 2009 15:08

    Tohle je klasická tekutá poleva na poháry. Já ji nejčastěji používám na pudink a domácí termix. Už v dětství jsem ji milovala s vanilkovým pudinkem, je výborná.

  • Jana Součková
    Jana Součková |

    2. 9. 2008 18:20

    To je možné,ale anonym dole psal,že je vhodná i na moučníky, tak jsem to zkusila...

  • Gábina H
    Gábina H |

    31. 8. 2008 21:16

    Já myslím, že to má být tekutá poleva na poháry.

  • Oldřich Gargulák
    Oldřich Gargulák |

    30. 8. 2008 21:23

    On by to byl asi zázrak...2dl tekutin je moc! Já bych to odhadl max. na 0,5dl mléka.

  • Jana Součková
    Jana Součková |

    30. 8. 2008 21:06

    Zkoušela jsem tu polevu na míša řezy, je dobrá, ale nechtělo mi to za žádnou cenu zhoustnout (to jsem to vařila více jak 2 minuty,ale nakonec jsem to vzdala a na ty řezy to nalila jen tak a doufala, že to ztuhne...a ono ne... dokonce ani po 16 hodinách v lednici :D) Takže bych chtěla poprosit, aby mi někdo poradil, co dělám blbě (jsem teprve začátečník). Tak či tak, míša řezy měli i s tekutou polevu úspěch (brácha snědl čtvrtku pekáče na posezení :D)

  • Eliška Jalovcová
    Eliška Jalovcová |

    19. 4. 2008 17:04

    dobrý den,když udělam polevu na dort nebo kolač,normalně ztuhle,nebo zustane tekuta?dekuji

  • Anonym
    Anonym |

    17. 11. 2007 14:26

    uzasna...uzasna....uzasna....je dobra i na moucniky napr.misa rezy s touto polevou nemaji chybu