Jablečný štrúdl z listového těsta

Ingredience
Listové těsto
balené
 
Jablka 4 ks
Skořice  
Cukr krystal  
Strouhanka  
Rozinky
, ořechy
 
Vejce  
Jablečný štrúdl z listového těsta

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Záviny

1) Listové těsto rozdělíme na dva díly a pořádně rozválíme (těsto by mělo být po rozválení co nejtenčí).
2) Těsto posypeme vrstvičkou strouhanky (aby nevytekla jablečná šťáva). Jablka nastrouháme a smícháme je s rozinkami a ořechy. Jablečnou směs položíme na těsto se strouhankou.
3) Posypeme skořicí a cukrem.
4) Těsto zavineme a tím vytvoříme štrúdl. Potřeme vejcem. Pečeme asi 20 minut v předehřáté troubě (asi 200°C) a občas znovu přetřeme vejcem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 29 x
1
4.9 29 5 1
Dušené kapustičky Co dát v lednu na stůl? Články z

Komentáře k receptu: Jablečný štrúdl z listového těsta

Komentáře

  1. Ivet   30.01.2017 | 14:09 | reagovat |

    Zkuste místo strouhanky nadrcené perníčky ;-) Poradila mi to maminka a už bych neměnila 8-)

  2. Vera   30.12.2016 | 22:02 | reagovat |

    jablka vždy posypu chia semínky - pohltí nadbytečnou tekutinu a navíc jsou i zdravá :-)
    (strouhanku do závinu nepoužívám)

  3. yatra   26.09.2015 | 17:10 | reagovat |

    <3 Vycházela jsem z tohoto receptu jako můj první štrůdl,od té doby obden peču a rodinka si pošmakuje.Jen mám trošku jiné detaily. Listové těsto /kupuji babiččino v Kaufu,už neválím/ potřu uvnitř vajíčkem,posypu strouhankou,nakladu strouhané jablíčka / asi tak 4 větší/ smíchané se skořicí,posypu 1 vanilkovým cukrem,také použiji i krystal cukr(rodině to chutná slaďoučké) a nakonec nastrouhám na jemno pár piškotů,hrozinky nedávám - děti je nemají moc rádi. Smotám a potřu rozkvedlaným vajíčkem s trochou mléka.Peču 40 minut.Prvních 10 min na 210 stupňů a na zbylých 30 snížím na 90 stupňů.Průběžně potírám vajíčkem - je to mňamka. ;-)

  4. Eva   18.04.2015 | 21:55 | reagovat |

    ještě před pečením jsem posypala cukrem závin potřený vejcem :-)

    1. mlsal   23.11.2015 | 14:42 | reagovat |

      Ja jabka nestrouham, je to pak jako blebanec. Kdyz je mam, pouzivam jabka na peceni, "Bramley", jsou na peceni nejlepsi. Jabka krajim na kousky 2-3 cm.
      Po rozvaleni testo potru trochou oleje uvnitr nez do neho polozim jablka smichana se skorici, trochou strouhanky, rozinkami, cukrem a rumem (popripade orechy). Olej zamezi stave z jablek rozmoceni testa. Vajickem s mlekem potru zabaleny strudl a pecu tak jak kolegyne vatra vyse.

  5. Eva   18.04.2015 | 21:54 | reagovat |

    Nakonec jsem posypala závin cukrem :-)

1 2 3 4 5 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit? Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit?
Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti
Za trest musela strávit noc v márnici. Zavřeli ji v 17 letech kvůli bratrovi Za trest musela strávit noc v márnici. Zavřeli ji v 17 letech kvůli bratrovi
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web