Autor:

Čokoládová roláda

30 minut PT0H30M
Střední
Porce: 8
Ingredience
Vejce 3 ks
Cukr krupice 75 g
Hladká mouka 50 g
Kakao 25 g
náplň
Máslo 75 g
Moučkový cukr 100 g
Čokoládová roláda

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Dezerty

V míse nad vařící vodou šleháme vejce a cukr dobrých 5-10 minut, dokud není směs krémově hustá a jemná. Pak sundáme z lázně a zlehka vmícháme mouku a kakao.

Plech (20x30cm) vyložíme pečícím papírem a nalijeme těsto. Pečeme 10 minut na 200°C. Když je těsto upečené, překryjeme ho vlhkou utěrkou (neztratí tak pružnost) a necháme vychladnout.

Máslo vyšleháme s moučkovým cukrem. Když je těsto chladné, pomažeme ho z jedné strany (tou, která nebyla navrchu) náplní, na jedné kratší straně asi 1 - 1,5 cm od okraje nařízneme (nedokrojíme), aby se nám těsto dobře rolovalo.

Roládu posypeme troškou kakaa smíchaného s moučkovým cukrem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
3
3 3 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 3 (hodnoceno 3x)
Bylinkový koláč Koláče z křehkého těsta - sladké i slané recepty Články z

Komentáře k receptu: Čokoládová roláda

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web