Autor:

Grilovaná tortilla s kuřecím masem a jogurtovobazalkovým dressingem

40 minut PT0H40M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Kuřecí maso
nejlepe ze stehna
300 g
Cherry rajčátka 200 g
Paprika - žlutá 1 ks
Červená paprika 1 ks
Čerstvé žampiony 150 g
Pórek
Zelená část
1 ks
Cibule
menší
1 ks
Bazalka 8 ks
Oregáno  
Provensálské koření  
Sůl  
Bílý jogurt 150 g
Tatarská omáčka 100 g
Olivový olej 2 lžíce
Tortilla
nebo 4 ks Wrapů
8 ks
Česnek 2 stroužek
Grilovaná tortilla s kuřecím masem a jogurtovobazalkovým dressingem

Postup přípravy:

Nejprve si připravíme maso. Kuřecí si rozdělíme na větší kusy, vložíme do misky a přidáme olivový olej. Maso osolíme, přidáme trochu bazalky, oregano a provensálské koření. Vše dobře promícháme a dáme odležet do lednice.

Dále si připravíme dressing. Do misky dáme jogurt, tatarku, 2 stroužky česneku (dle chuti), osolíme a přidáme trochu olivového oleje. Vše dobře promícháme a dáme opět chladit do lednice.

Na špízy si připravíme zeleninu. Postupně vrstvíme cherry rajčata, cibuli, papriku a žampiony. Zeleninu si také můžeme místo na špízu připravit na grilovacím tácku.

Maso společně se zeleninou dáme na dobře rozehřátý gril. Grilujeme tak, aby maso i zelenina zůstalo pěkně šťavnaté. Následně vše stáhneme na velkou desku a nakrájíme na malé kousky a přidáme na drobno nakrájený pórek. Tortillu (wrap) potřeme připraveným dressingem a na střed po celé délce rozložíme připravenou směs. Tortillu (wrap) dobře zabalíme a na chviličku vložíme zpět na gril tak, abychom vytvořili jemnou kůrku.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
2+
4.33 3 5 1
Gastronomické poklady šťavnaté Brazílie Články z

Komentáře k receptu: Grilovaná tortilla s kuřecím masem a jogurtovobazalkovým dressingem

Komentáře

  1. Gazz   25.09.2015 | 14:44 | reagovat |

    a ten jogurt jaky? pro nekuchare spatne vypsany postup.. nevim co je trochu atd :-D

  2. Tomáš   19.05.2014 | 20:39 | reagovat |

    co ten jogurtovo-bazalkový dressing? Po bazalce v přípravě ani vidu ani slechu...! Čili nasekat bazalku najemno a přidat k jogurto-tatarce?

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nehubnete? Můžete si za to sama! Výmluvy, na které už to neuhrajete Nehubnete? Můžete si za to sama! Výmluvy, na které už to neuhrajete
Dcera Dády a Felixe Slováčka o tom, jak prožívá rozvod svých rodičů! Dcera Dády a Felixe Slováčka o tom, jak prožívá rozvod svých rodičů!
Tento týden v Ulici: Adriana vyhodí Eddieho z Coolny a znovu sáhne po drogách! Tento týden v Ulici: Adriana vyhodí Eddieho z Coolny a znovu sáhne po drogách!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web