Autor:

Grilovaná ryba s rebarborovým želé

30 minut PT0H30M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Rebarbora
nakrájená nadrobno
500 g
Červená chilli paprička
malé (pokrájená nadrobno)
2 ks
Želírovací cukr 140 g
Jablečný ocet 30 ml
Rebarborový likér Aperol 200 ml
Hlávkový salát
srdíčko
1 ks
Pažitka 1/2 svazek
Smetana ke šlehání 100 ml
Fazole 1 kg
Šalotka
najemno pokrájená
2 ks
Pancetta
nebo anglická slanina
50 g
Máslo 1 lžíce
Hladká mouka 2 lžíce
Bílé víno 50 ml
Sůl  
Pepř mletý  
Filety
mořské ryby (po 180 g)
4 ks
Olivový olej
na potření
 
Brambůrky (chipsy)
k podávání
 
Grilovaná ryba s rebarborovým želé

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Rybí

Rebarboru a chilli papričky povařte ve 1/4 litru vody, až se rebarbora rozvaří. Pyré propasírujte sítem a odvar prudce svařte se želírovacím cukrem, octem a likérem, asi 3 minuty. V misce nebo sklenici nechte několik hodin v chladu zpevnit. Salát a pažitku nadrobno nakrájejte, smetanu ušlehejte a dejte do chladu.

Fazole spařte vroucí vodou, zchlaďte studenou a vymáčkněte ze slupek, případně použijte mražené, krátce prohřáté. Šalotku a slaninu osmažte na másle, promíchejte s fazolemi, poprašte moukou, zalijte vínem a 1 až 2 minuty zlehka povařte. Rybu potřenou olejem ogrilujte a podávejte s fazolemi, slaninou, salátem se smetanou, bramborovými lupínky a pikantním želé z rebarbory.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Odpalované pusinky s pomerančovým krémem Kouzelné plody citrusů Články z

Komentáře k receptu: Grilovaná ryba s rebarborovým želé

Komentáře

  1. Tojefuk   18.06.2012 | 11:52 | reagovat |

    Opět další, de fakto nerealizovatelný recept z rodiny FOOD... :'( Kdyby byl v receptu ASPOŇ návod, k jaké rybě by se to hodilo... No hlavně že je tam to želé z likéru, o kterém nikdy nikdo nic neslyšel :-D :-D :-D . Je to sice reklama, ale i ta by mohla mít hlavu a patu.

    1. Vlasta Novák   18.06.2012 | 12:08 | reagovat |

      Dobrý den, co zkusit vyhledávač? Likér je tam v desítkách odkazů. Co Vám není jasné na filetech z mořské ryby? Losos, treska, platýz, okoun, pražma...je jich spousty.

      1. Tojefuk   18.06.2012 | 15:43 | reagovat |

        pane Nováku, i mezi mořskými rybami jsou VELKÉ rozdíly, takže právě mezi lososem a okounem je velký rozdíl. Jasně že taky umím gůglit, ale když si čtu recept, tak předpokládám, že potřebné informace budou obsaženy v tom receptu, ne že budu muset ještě dohledávat vyhledávačem. Víte problém receptů FOOD je v tom, že jsou možná efektní na fotce nebo mají zajímavý název a skládají se z neobvyklých surovin, ale vařit se prostě nedají, to se na mě nezlobte. Aspoň já bych skoro do žádného z těch receptů nešla a to věřte, že nejsem kuchařem typu "když nemáte parmazán, vražte tam eidam".

        1. Vlasta Novák   18.06.2012 | 16:25 | reagovat |

          Vidíte, a já z nich (a dalších podobných) vařím doma stále :-) Takže to jde. Samozřejmě, že mezi rybami jsou chuťové rozdíly, ale stále je to ryba...poté už se rozhodněte spíše dle vlastní chuti. Já sám za sebe bych šel klidně do lososa.

  2. Anonym   19.06.2011 | 20:56 | reagovat |

    :-D :-D :-D

  3. Ladia   09.06.2011 | 8:43 | reagovat |

    Tak jsem si myslela, že když nevím, co jsou fazole fava postačí mi kliknutí na ingredienci :-D a dozvěděla jsem se, že to jsou fazole :-D :-D

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web