Autor:

Alfédovy panenky

Snadné
Ingredience
Vepřová panenka 750 g
Cibule 500 g
Tymián 1 špetka
Smetana na vaření 1 kelímek
Pepř mletý 1 špetka
Olej 4 lžíce
Sůl  
Alfédovy panenky

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Maso nakrájíme na plátky, které opečeme na oleji. Osolíme a opepříme. Polovinu masa z pánve (opečeného) vyjmeme do zapékací mísy, a na prázdné místo v pánvi dáme asi půl kila nakrájené cibule na plátky. Orestujeme a částí cibule pokryjeme maso v misce. Posypeme rozdrceným tymiánem a zalejeme smetanou. Opakujeme, dokud máme suroviny. Dáme do trouby zapéct. Můžeme po vrchu posypat strouhaným sýrem.

Vhodná příloha je rýže nebo těstoviny.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 15 x
2+
4.4 15 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 15x)
Pikantní pečený bůček Tip na víkend: Oblíbené vepřové maso Články z

Komentáře k receptu: Alfédovy panenky

Komentáře

  1. Daniel   24.01.2015 | 13:00 | reagovat | závadný

    Doporučuju usmažit maso do měkka a péct maximálně 30 až 40 minut. Smetana se Vám poté připálí k pekáči. Vlastní zkušenost před pěti minutami :)..

  2. ales   19.10.2012 | 19:47 | reagovat | závadný

    jak dlouho zapekat

  3. mysalin   28.08.2012 | 14:42 | reagovat | závadný

    Já jsem maso posypala kořením Gyros, osmahla, dala do zapékací mísy a přidala orestovanou cibuli na hrubo nakrájenou a posypala trochu tymiánem a zalila smetanou. Výborné. Dávám 1*

  4. tragikomix   19.02.2012 | 11:33 | reagovat | závadný

    Tak sem to zkusil a je to fakt parádička. Ještě sem k tomu přihodil pár žampionů z konzervy a je tu s nima luxusní ;-)

  5. Tereza   19.02.2012 | 9:46 | reagovat | závadný

    Jeto fakt dobrý a sytý doporučuji jako hlavní chod a nebo jako večeři.

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web