Losos v alobalu

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 45
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks losos
    • 1
      lžička sůl
    • 2
      ks citron kolečka
    • 1
      ks rozmarýn větvička
    • 2
      ks máslo malé
    • alobal

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na dostatečně velký kus alobalu dáme porci lososa, posolíme, na vršek dáme 2 kolečka citronu, rozmarýn a 2 kousky másla. Dobře zabalíme do alobalu a dáme péci na 200 °C přibližně na 15-20 minut, podle velikosti porce. Pokud máte lososa s kůží, dejte kůži dolů.
2
Pro zajímavost se může servírovat na talíři v alobalu. Je možné péci stejným způsobem i velký kus vcelku a pak na servírovací míse porcovat přímo na stole. Velice jednoduché, rychlé a výborné.
Zařazení: Maso Rybí
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Bob
    Bob |

    6. 3. 2016 23:55

    ..bacha, rybí kořeni bežně prodávané v marketech je sajrajt, zničíte tím chuť kvalitního masa. Na lososa stačí sůl a pepř z mlýnku, trocha nejlepšího olivového oleje s čerstvou bylinkou podle toho, co má kdo rád (petržel, kopr apod).

  • hovinko
    hovinko |

    25. 12. 2015 09:18

    mindfuck

  • xxxxxxxl
    xxxxxxxl |

    25. 12. 2015 09:18

    Mindfuck

  • xxx
    xxx |

    21. 2. 2013 20:27

    a male maslo ma 125g :)

  • Ankamamka1
    Ankamamka1 |

    30. 4. 2012 20:47

    rybička byla luxusní záležitost ačkoliv jsem nesehnala rozmarýn čerstvý,ale sušený,přidala koření na mořské ryby a citronem jen pokapala-pro jistotu...mňam mňam...celá rodinka si pochvalovala

  • xxx
    xxx |

    15. 11. 2011 10:31

    Dva kousky v receptu čti pořádně

  • Ladia
    Ladia |

    15. 11. 2011 10:15

    Opravdu tam patří dvě malé 125 g kostky másla?

  • LiliRipp
    LiliRipp |

    22. 9. 2011 10:40

    Výborné. Na lososa dávám koření na mořské ryby. :-) :-)

  • Firentys
    Firentys |

    22. 3. 2011 12:39

    hahah to vypada jako pero v alobalu

  • Firentys
    Firentys |

    22. 3. 2011 12:39

    hahah to vypada jako pero v alobalu

  • paella8
    paella8 |

    21. 3. 2011 23:52

    Je to vynikajici. Koreni se muze kombinovat dle fantazie. Takto se daji upravovat ruzne druhy mas, na barbeque, na ohni i v troube, ale ???????..........posledni dobou se objevuji nazory:...drzet hlinikovou folii od primeho styku s jidlem ?????....obzvlaste pri tepelnem zpracovani !!!!!!!! :-\

  • Anet
    Anet |

    21. 3. 2011 20:05

    Mockrat dekuju za recept, jednoduche a moc chutne moje americka host- rodina si moc pochvalovala ;-) ...

  • recepty73
    recepty73 |

    17. 3. 2011 14:15

    ...recept je výborný,ale to máslo vypadá jako 2ks malého másla :-\

  • pippiva
    pippiva |

    15. 3. 2011 14:58

    Take delam,jen vynechavam maslo.Moc dobre. 8-)

  • MartikK
    MartikK |

    12. 3. 2011 14:47

    Vynikající. Používám různé koření, např. oregano, bazalku, saturejku a vždycky je to bašta.

  • svišť
    svišť |

    18. 11. 2010 13:32

    Na nás moc kyselé, příště citrónem jen pokapu.

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova |

    9. 11. 2010 11:10

    Nemá chybu, moc dobré

  • Šárka Rudlová
    Šárka Rudlová |

    22. 9. 2010 15:25

    Výborné, sypala jsem sušeným oregánem. Příště nebudu ale solit, ten citron stačí bohatě.

  • Helena Stříbrná
    Helena Stříbrná |

    12. 2. 2010 10:26

    Nemaje rozmarýn, posypala jsem lehce tymiánem. Losos byl výborný.

  • Helena Pawlasová
    Helena Pawlasová |

    30. 12. 2009 12:45

    super :) moc jsme si pochutnali

  • Pavla Opravilová
    Pavla Opravilová |

    10. 10. 2009 12:37

    Jednoduché, skvělé. Po dlouhé době jsem se zase odvážila koupit lososa, protože předchozí pokusy o přípravu nedopadli podle mých představ. Trošku jsem ho posypala kořením na ryby a protože jsem neměla rozmarýnu, dala jsem snítku kopru. K tomu nasucho pečené hranolky a rodina se oblizovala až za ušima! Určitě brzy udělám znovu!

  • Martina Kroufková
    Martina Kroufková |

    22. 9. 2009 13:44

    Vynikající, děláme místo s rozmarýnem s oregánem a nemá to chybču.

  • Jana Slováková
    Jana Slováková |

    1. 2. 2009 16:10

    Výborné! Také jsme dělaly s dcerou každý kouske s jinou bylinkou - rozmarýn, provensálské bylinky, bazalka, tymián. Všechny byly vynikající! Dáváme velkou 1!

  • Jakub Sukeník
    Jakub Sukeník |

    30. 1. 2009 05:57

    Nic moc. Davam za 4 cili 5

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    17. 1. 2009 00:42

    V jednoduchosti je krása - tato úprava lososa je maximální. Alobal jsem potřela troškou česnekového másla a pak položila losoa... Dále přesně podle recepotu a SUPER!!!! Dávám za 1 a kdybych mohla, tak s *. Simča S.

  • Alice Nušlová
    Alice Nušlová |

    4. 1. 2009 21:16

    Až když jsem šla vařit, zjistila jsem, že nemám citron. Jediné co mi zbylo v lednice, byl pomeranč a musím říct, že i tak byl losos výborný :) Takže příště asi jedině s pomerančem a místo rozmarýnu provensálské bylinky. Kdyby se vám to stalo také, klidně dejte 4 plátky pomeranče, dva navrch a dva dospod. Mňam

  • Markéta Pavlíková
    Markéta Pavlíková |

    31. 12. 2008 13:06

    Geniální, rychlé, jednoduché a minimun špinavého nádobí. Dala jsem steakové koření (nebo koření na rybu) a mohu jen doporučit.

  • Petra Šašková
    Petra Šašková |

    29. 12. 2008 22:15

    Také jsem zkusila, jako koření tymián, jinak dle receptu a byl výborný.

  • Míša Š.
    Míša Š. |

    18. 11. 2008 10:51

    Výborný recept a jednoduchý!

  • Malevilka :)
    Malevilka :) |

    9. 10. 2008 18:38

    Taky musím napsat chválu. Ryby moc nemusim, ale tenhle losos mi chutnal. Dala jsem tam místo větvičky rozmarýnu rozmarýn mletý, trochu jsem se bála, aby tam nebyl moc cítit, ale v pohodě. Příště ho tam možná zkusím dát i více.Možná by se tam hodilo i trochu česneku, ale opravdu s rozumem:)Jako přílohu jsem dala zapákané špenátové brambory a opravdu chutné.

  • Zuzana Brodová
    Zuzana Brodová |

    27. 9. 2008 12:09

    Moc moc dobré.Sice jsem dala místo větvičky rozmárýnu sušený,ale taky bylo to moc dobré.Super recept.

  • Naďa Lhotáková
    Naďa Lhotáková |

    13. 4. 2008 20:18

    Měla jsem strach z čerstvého rozmarýnu,ale dopadlo to dobře,šmákli jsme si..dávám 1

  • francka
    francka |

    25. 2. 2008 18:50

    já jsem dala na toho lososa hořtici kečup a na to zázvor do toho lososa jsem dala salát tatarku a osmaženou veku v česneku fakt super!!!!!!!!!!!!!!

  • Marta Dočekalová
    Marta Dočekalová |

    26. 12. 2007 20:19

    Moc dobré i bez rozmarýnu.Dávám za 1.

  • sixty-nine
    sixty-nine |

    20. 11. 2007 16:02

    Vynikající!!! Kousky lososa v alobalu jsem položil na plech a k tomu jsem na plech položil na kostičky nakrájené brambory a pekl jsem to společně, opravdu výtečné!!

  • Magda
    Magda |

    22. 10. 2007 09:19

    Výborné. Neměla jsem rozmarýn, tak bylo bez něj, ale i tak to bylo skvělé a vynikla chu´t lososa.

  • Petra VOZI
    Petra VOZI |

    30. 9. 2007 15:37

    Vynikající a pestré, dle fantazie chuti rodinných členů, každý kousek s jinou bylinkou (petrželka, bazalka, máta, rozmarýn,...), super!!!

  • Anonym
    Anonym |

    26. 11. 2006 11:44

    Dobrý den,mám dotaz,nemám rozmarýn,lze něčím nahradit?!Doba pečení 15-20min.+ předehřátí trouby nebo bez předehřátí?!Díky za radu!

  • Lem
    Lem |

    21. 11. 2006 20:00

    skvělý jídlo, už jsem takhle lososa připravovala 2-3x a fakt super!!!

  • pihula
    pihula |

    4. 11. 2006 21:49

    uzany recept! vrele doporucuji!!!! rychle, pekne na pohled a hlavne lahodne. podavala jsem s br.kasi. pratele byli nadseni!!!! zkuste nebudete litovat

  • Anonym
    Anonym |

    3. 8. 2006 14:26

    fakt dobrej recept...hlavně rychlá příprava...a zvládne to i totální amatér=)

  • Petra
    Petra |

    20. 7. 2006 11:51

    Super výborná, rychlá a velmi chutá záležitost!!!

  • Michaela Atherton
    Michaela Atherton |

    12. 4. 2006 16:39

    pro kdji> kazda kuchyne je nezdrava, pokud zdrave varit nechcete a neumite. Ja ziji v Anglii nekolik let a myslim si, ze v nasi rodine se ji jen zdrave. I kdyz tim nerikam, ze si jednou za cas nedame take-a-way:o]My nejradeji lososa s koprovou omackou...

  • Kristýna Blažková
    Kristýna Blažková |

    12. 4. 2006 16:19

    Vynikající! Pochoutka! Díky za tip!

  • kdji segdr
    kdji segdr |

    21. 2. 2006 22:19

    Vařím to malým dětem (batolatum) v Anglii. Do alobalu jen lososa, polit mlekem, zabalit, 15-20 min. S bramborovou kasi. Detem moc chutna, pritom je to jednoduche a hlavne ZDRAVE! (coz jinak angl. kuchyne moc neni...)

  • Tomáš Dimmer
    Tomáš Dimmer |

    29. 1. 2006 13:13

    Výborné! Vždycky jsme lososa pekli jen tak vcelku v troubě, ale nikdy to nebylo ono. Díky tomu alobalu to bylo šťavnaté a všechny ingredience se harmonicky prolínaly.

  • evička lormanová
    evička lormanová |

    29. 12. 2005 09:29

    je to super ta větvička rozmarýnu to mu dává šmrnc...ssss to je pochoutka.

  • libor ruzicka
    libor ruzicka |

    23. 11. 2005 11:18

    Priste to zkuste zabalit do listkoveho testa/misto alobalu/