Losos v koprové marinádě s bramborovou kaší s pohankou

Hodnocení:

Moje:

60 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks filé z lososa
  • Na marinádu
    • 1
      hrst kopr
    • 0.5
      dl olivový olej
    • 1
      ks citronová šťáva
    • 1
      lžička sůl hrubomletá
    • 0.5
      lžička pepř drcený
  • Na kaši
    • 1
      kg vařené brambory
    • 20
      g máslo
    • 1
      hrnek mléko polotučné
    • 1
      hrnek pohanka
    • 0.5
      lžička sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Lososa omyjeme a osušíme. Mezitím si připravíme marinádu z kopru, oleje, šťávy z citrónu, soli a pepře. Všechny ingredience rozšleháme metličkou, aby se dobře spojily. Do této marinády naložíme filety z lososa a dáme na cca 30min do ledničky.
2
Mezitím si připravíme kaši. Dáme vařit brambory na kaši. Na jeden hrnec by mohl stačit jeden hrnek pohanky, kterou povaříme podle návodu samostatně. Do slitých uvařených brambor dáme plátek másla a půl hrnku mléka. Brambory šťouchadlem rozmačkáme, podle potřeby přidáme sůl nebo mléko. Doporučuji nedělat kaši úplně hladkou, ale nechat v ní kousky brambor. Do takto zpracované kaše nasypeme uvařenou pohanku a promícháme.
3
Vyndáme lososa z lednice a smažíme na rozpálené pánvi po obou stranách cca 3min, aby nebyl moc vysušený.
4
Osobně nejsem fanda do kopru, ale tento recept je úžasný a už se těším na další oběd s lososem.. :)
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Zuzkanka12
    Zuzkanka12 |

    8. 11. 2012 12:28

    Děkuji za kladný komentář.. :) Losos je exkluzivní záležitost.. :)

  • cuoco
    cuoco |

    25. 8. 2012 23:06

    :-D asi mu tam chybala, Vegeta, horcica, sojovka, kecup, korenie a ryby , Zuzkanka 12, vyborny recept. 8-) robime podobne jednoducho s drahou -luxusnou surovinou.

  • Di
    Di |

    24. 8. 2012 15:30

    Pro někoho je možná losos (100 g stojí více než 40 Kč) docela obyčejné jídlo, pro mě představuje super dobrotu a luxus. Tvrdit, že příprava je jednoduchá, může snad jen ten, kdo nikdy lososa nedělal. Stačí málo a už není křehký a šťavnatý, ale vysušený. Takže to chce určitou zkušenost. Ani v restauraci ho vždy neudělají na jedničku. :-)

  • Zuzkanka12
    Zuzkanka12 |

    24. 8. 2012 14:06

    děkuji za hodnocení, ale dát známku 4 jen proto, že je to jednoduché myslím není úplně objektivní :) Nám to chutná a jinak už lososa skoro neděláme..

  • Zuzkanka12
    Zuzkanka12 |

    24. 8. 2012 14:05

    děkuji za hodnocení, ale dát známku 4 jen proto, že je to jednoduché myslím není úplně objektivní :) Nám to chutná a jinak už lososa skoro neděláme..

  • SlizkejJoe
    SlizkejJoe |

    14. 6. 2012 21:08

    Docela dobra kombinace kase a pohanky, ale docela obycejne :)