Losos se smetanovo-česnekovou omáčkou

Hodnocení:

Moje:

20 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 800
      g losos
    • 250
      ml smetana
    • 25
      g sůl
    • 100
      g česnek
    • 120
      g olivový olej
    • 10
      g hladká mouka
    • 10
      g petrželová nať

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Očištěnou rybí filetu opláchneme a nakrájíme na porce. Mírně osolíme, zvolna smažíme v horkém tuku do zlatova.
2
Mezitím na rozpálenou pánev nalijeme smetanu, přidáme prolisovaný česnek, necháme projít varem.
3
Zaprášíme moukou a provaříme asi 15 minut, dochucujeme solí.
4
Ihned podáváme. Jednotlivé porce přeléváme z půlky omáčkou na talíři a zdobíme petrželovou natí
Zařazení: Maso Rybí
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • VeVerunka
    VeVerunka |

    10. 5. 2012 21:31

    Úžasné. Do omáčky jsem přidala žampiony, cibulku a pažitku a nebylo třeba ani moouky. Doporučuji

  • mishanecka
    mishanecka |

    7. 2. 2012 19:54

    Losos byl dobrý.

  • LenkaJ
    LenkaJ |

    28. 8. 2011 15:17

    Moooc jsme si pochutnali - soli stačí lžička a česneku 3 stroužky (samozřejmě českého :-)

  • nikolh
    nikolh |

    23. 4. 2011 16:03

    jednoduche a vyborne

  • Miloslava Odvářková
    Miloslava Odvářková |

    27. 5. 2010 13:34

    Tedy parboiled rýži, pardon, mám ruce po operaci karpálů, a pořád se mi trochu pletou prsty.

  • Miloslava Odvářková
    Miloslava Odvářková |

    27. 5. 2010 13:33

    Výborný recept, jelikož jsme teď pořád měli brambory, udělala jsem omáčky více, uvařila parbouiled rýži, a i tu jsem trochu polila omáčkou. A bylo to dobré!

  • Iveta Janatová
    Iveta Janatová |

    20. 2. 2008 12:50

    Zkusila jsem to udělat k obědu a bylo dobré.

  • Standa
    Standa |

    6. 10. 2007 13:27

    Dobrý den,prosím Vás, potřeboval bych zjistit na kolik porcí je tento recept uveden. Je to pro mě velice důležité, týká se to mé maturitní práce. Předem Vám mockrát děkuji za odpověď!

  • Jana V.
    Jana V. |

    7. 2. 2007 02:04

    Dělám něco podobného také,jen dávám do omáčky žampiony a trochu cibulky.Losos musí být pěkně do zlatova upečený,žádné výrazné koření netřeba,sůl stačí.Na omáčku nechám zesklovatět cibulku na jemno nakrájenou,pak plátky žampionů opéct,nepodlévat!Po opečení zalít šlehačkou,nechat provařit,jemně osolit.Plátky opečeného lososa dáme na talíř,mírně polejeme omáčkou a podáváme nejlépe s bramborami.Můžete použít i krokety nebo hranolky.Vynikající.

  • Hana Rožníčková
    Hana Rožníčková |

    31. 1. 2007 10:01

    Je dobré lososa před přípravou trochu pokapat citronovou sťávou. Dělám něco podobného, jen kupuji chlazené filety, jsou bez kostí. Mouku nedávám, ale přidám tavený sýr, ten zahustí smetanu.