Autor:

Zapečené brambory s česnekovou omáčkou

Snadné
Omáčka:
Mléko 350 ml
Hladká mouka 2 lžíce
Sůl
a pepř dle chuti
 
Česnekové koření
-dle chuti(nebo nastrouhaný česnek)
 
Cibule 1 ks
Máslo 20 g
Ingredience
Brambory
vetší
5 ks
Sýr
-na posypání
120 g
Zapečené brambory s česnekovou omáčkou

Postup přípravy:

Nejprve si připravíme omáčku: Na másle si necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, kterou pak zaprášíme moukou, zamícháme a přilejeme za stálého míchání mléko. Ochutíme solí, pepřem a česnekovým kořením. Zvolna vaříme, dokud omáčka nezačne bublat.

Oloupané brambory pokrájíme na plátky nebo malé kostičky. Do vymazaného pekáčku máslem dáme polovinu brambor, přelijeme polovinou omáčky, pak dáme druhou polovinu brambor a polijeme zbytkem omáčky. Zapékáme v troubě asi 60 minut nejprve zakryté. Po cca 35 minutách odkryjeme, zlehka promícháme a dopečeme. Hotové brambory z trouby vyndáme, posypeme sýrem a opět zakryjeme na 2 minutky, aby se sýr roztekl. Posypat můžeme nasekanou čerstvou bazalkou nebo petrželkou. Podáváme jako bezmasý pokrm nebo jako přílohu k masu.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
1
5 4 5 1
Redaktorka Jana Illéšová Domácí jogurt krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Zapečené brambory s česnekovou omáčkou

Komentáře

  1. kubinova   20.07.2011 | 14:55 | reagovat |

    mnam :)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web