Filé s česnekovou majonézou

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      stroužek česnek
    • 2
      ks žloutek
    • 3
      lžíce citronová šťáva
    • cukr
    • sůl
    • pepř mletý
    • 250
      ml olivový olej
    • 500
      g rybí file
    • 4
      plátek toastový chléb
    • 75
      g hladká mouka
    • 1
      ks vejce
    • 3
      lžíce slunečnicový olej
    • citron plátek na ozdobení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na česnekovou majonézu oloupeme česnek a prolisujeme ho. Smícháme žloutky, 1 lžíci citronové šťávy, cukr, sůl a pepř. Elektickými metličkami všleháme po lžičkách olivový olej a nakonec vmícháme česnek. Rybí filé opláchneme a osušíme. Naporcujeme a pokapeme citronovou šťávou. Z toastového chleba odřízneme kůrku a nastrouháme nebo rozdrobíme.
2
Do mouky přidáme 1/2 lžičky soli a pepř. Rozšleháme vejce. Ryby postupně obalujeme v mouce, vejce a strouhance z toastového chleba. Slunečnicový olej rozehřejeme a filé na něm po obou stranách smažíme asi 4 minuty. Na míse upravíme smaženou rybu s česnekovou majonézou, zeleninovým salátem a ozdobíme citronem.
Zařazení: Maso Rybí

Komentáře k receptu

  • Qvído Werner
    Qvído Werner |

    22. 1. 2007 16:14

    Mohlo to být lepší.Není to tak dobré,jak to vypadá.Kdybych to dal do své restaurace,byl by to její konec.

  • Janadan
    Janadan |

    3. 12. 2005 18:49

    Teto "novince"cesnekove majoneze se ve svete rika AIOLI. Je to francouzke a jak ja rikam nic noveho pod slunce zato velice dobre.