Autor:

Placičky z hlávkového zelí s česnekovým dipem

Snadné
Porce: 2
Ingredience
Hlávkové zelí 400 g
Rozšlehané vejce  
Voda 1 dl
Hrubá mouka
nebo krupice
80 g
Sůl
a pepř
 
Česnek
nebo muškátový květ na dochucení zelné směsi
 
Hladká mouka  
Olej  
Dip:
Zakysaná smetana 180 g
Česnek 1 stroužek
Sůl  
Pepř mletý  
Placičky z hlávkového zelí s česnekovým dipem

Postup přípravy:

Zelí pokrájíme nadrobno, osolíme a pod pokličkou podusíme s troškou vody, kterou po změknutí zelí slijeme. Horké dušené zelí posypeme hrubou moukou, přidáme jedno vejce a rychle zamícháme. Necháme pod pokličkou vychladnout. Směs pak dochutíme solí, pepřem, česnekem nebo muškátovým květem dle chuti, mokrou rukou děláme malé placičky, které obalíme v hladké mouce a smažíme na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Vyndaváme je na ubrousek, který vpije přebytečný olej.

Podáváme s dipem umíchaným z uvedených ingrediencí.
Příloha je vhodná jakákoliv bramborová.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 10 x
1
4.9 10 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 10x)
Pikantní bůček Recept na víkend: Maso pro muže Články z

Komentáře k receptu: Placičky z hlávkového zelí s česnekovým dipem

Komentáře

  1. Vanda   21.09.2016 | 7:39 | reagovat | závadný

    Byly vyborny, dekuji za recept.

  2. Vanda   21.09.2016 | 7:39 | reagovat | závadný

    Byly vyborny, dekuji za recept.

  3. Martina   03.08.2016 | 13:07 | reagovat | závadný

    Na chuť vynikající, s dipem nemá chybu (ale použila jsem na něj skyr, kysaná smetana mi k smaženému připadala trochu tučná). Jen se opět ukázalo, že nejsem talent na zeleninové placičky. I tady se mi při pokusu obalit v hladké mouce beznadějně rozpadaly, takže ruply nervy, zbytek mouky na obalování šel do těsta a pak jsem to sázela lžící rovnou do oleje. Taky se to trochu rozpadalo, ale aspoň už jsem nebyla upatlaná až za ušima. Příště to zkusím upéct v troubě najednou jako svítek.

  4. Lucie   27.01.2015 | 22:22 | reagovat | závadný

    Placičky jsou nejlepší na světě. Nejprve se mi do toho moc nechtělo, ale ted nelituji. Manža jak slyšel nějaké placičky na oběd ze zelí...bručel, ale posléze uznal že je to mnamka. <3

  5. Veronika   10.01.2015 | 1:39 | reagovat | závadný

    Dekuji za fajn napad, potrebovala jsem se zbavit kusu zeli a malinko jsem upravila, muj postup: nic jsem nevazila, zeli (ctvrt velkeho) jsem podusila s 1 vetsim nastrouhanym (nahrubo)bramborem, po precezeni pockala cca 3 min, az ustane nejvetsi para, zasypala moukou hladkou a zamichala lehce, pote vklepla vejce a zamichala, mouky jsem pridala jen natolik, aby hmota drzela, nebylo treba moc mouky, nechala chvili stát. Pouzila jsem sul, pepr, cesnek 2 strouzky a majoranku a rimsky kmin (toho rozumne), po osmazeni to byla fakt mnamka obrovska.

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty! Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty!
Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda
Co si muži opravdu přejí, ale neřeknou si o to? Dejte jim to k Vánocům! Co si muži opravdu přejí, ale neřeknou si o to? Dejte jim to k Vánocům!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web