Autor:

Cordon bleu se sýrem a šunkou

30 minut PT0H30M
Snadné
Ingredience
Telecí řízek 4 ks
Pepř mletý  
Paprika - sladká  
Šunka 4 plátek
Plátkový sýr 4 plátek
Hladká mouka 2 lžíce
Vejce 2 ks
Strouhanka 8 lžíce
Rostlinný olej 4 lžíce
Cordon bleu se sýrem a šunkou

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Telecí

Maso omyjeme, naklepeme a poprášíme pepřem a paprikou. Po jedné straně řízky obložíme plátkem sýra a šunky, přeložíme a sepneme. Řízky po obou stranách poprášíme moukou, omočíme ve rozšlehaných vejcích a obalíme ve strouhance. Na rozpáleném oleji smažíme po obou stranách asi 8 minut. Vhodnou přílohou jsou brambory v nejrůznějších úpravách.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 14 x
2+
4.29 14 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 14x)
Jak správně naporcovat drůbež? Články z

Komentáře k receptu: Cordon bleu se sýrem a šunkou

Komentáře

  1. Miroslava Marková   04.06.2007 | 8:04 | reagovat | závadný

    Měli jsme včera k obědu, přítel div ne vylízal talíř. Příště zkusím jinou kombinaci-třeba podle paní Jiřinky.Dávám samozřejmě za 1!

  2. Jiřina Baláková   01.06.2007 | 10:01 | reagovat | závadný

    Protože tohle je oblíbené jídlo naší rodiny, přidám svůj nápad. Maso nesolím ani nepepřím, jen na něj dám anglickou slaninu, pak plátek dobré uzeniny a korunou výtvoru je plátek Nivy. Pak obalím v trojobalu a smažím. Je to úžasná mňamka. Ale vyrábím z masa kuřecího. Dávám také za jedna!

  3. Hedvika   09.04.2007 | 13:39 | reagovat | závadný

    Michale mýlíte se, název v překladu znamená "modrá stužka" je pojmenován podle slavné kuchařské školy v Paříži.Ta vyznamenávala své nejlepší žáky modrou stužkou,jakýmsi řádem.Řád tvořily 3 vrstvy tuhého papíru,obalené plátnem....A jsme u toho řízku. Recept je, co se týče historické autentičnosti naprosto dokonalý.Odpustila bych si papriku,ale těch variant je tolik,že každý podle své chuti. :-)

  4. Michal S.   08.04.2007 | 17:10 | reagovat | závadný

    Recept sice fajn, jen autor zapomněl poznamenat, to nejdůležitější!! V názvu je cordon bleu - tedy francouzsky modrý...tzn. že dovnitř rozhodně patří modrý plísňový sýr...tedy např. niva, nebo roquefort. Pouze tedy pak je to opravdová lahůdka...která se může oprávněně nazývat cordon bleu.

    1. Pavel   13.11.2010 | 12:48 | reagovat | závadný

      To je naprostá blbost, název nemá se sýrem nic společného, nepleťte lidem hlavu, proboha. Dovnitř patří ementál nebo vyzrálá gouda.

      1. Bleu   22.02.2013 | 20:23 | reagovat | závadný

        Pan Michal S. má pravdu. Opravdu do správného cordon bleu patří modrý sýr.

  5. Blažena Halušková   18.01.2007 | 17:14 | reagovat | závadný

    Dělala jsem tuhle sobotu... Skvostné! Jenom - já starý sklerotik - jsem zapomněla oznámkovat. Napravuji a dávám obrovskou jedničku. Moc jsme si pochutnali! Díky za recept!

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová
Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web