Autor:

Cordon bleu se sýrem a šunkou

30 minut PT0H30M
Snadné
Ingredience
Telecí řízek 4 ks
Pepř mletý  
Paprika - sladká  
Šunka 4 plátek
Plátkový sýr 4 plátek
Hladká mouka 2 lžíce
Vejce 2 ks
Strouhanka 8 lžíce
Rostlinný olej 4 lžíce
Cordon bleu se sýrem a šunkou

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Telecí

Maso omyjeme, naklepeme a poprášíme pepřem a paprikou. Po jedné straně řízky obložíme plátkem sýra a šunky, přeložíme a sepneme. Řízky po obou stranách poprášíme moukou, omočíme ve rozšlehaných vejcích a obalíme ve strouhance. Na rozpáleném oleji smažíme po obou stranách asi 8 minut. Vhodnou přílohou jsou brambory v nejrůznějších úpravách.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 14 x
2+
4.29 14 5 1
Salát ze zelných listů s červenou čekankou, jablky a kuřetem Zázraky zářijové kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Cordon bleu se sýrem a šunkou

Komentáře

  1. Miroslava Marková   04.06.2007 | 8:04 | reagovat |

    Měli jsme včera k obědu, přítel div ne vylízal talíř. Příště zkusím jinou kombinaci-třeba podle paní Jiřinky.Dávám samozřejmě za 1!

  2. Jiřina Baláková   01.06.2007 | 10:01 | reagovat |

    Protože tohle je oblíbené jídlo naší rodiny, přidám svůj nápad. Maso nesolím ani nepepřím, jen na něj dám anglickou slaninu, pak plátek dobré uzeniny a korunou výtvoru je plátek Nivy. Pak obalím v trojobalu a smažím. Je to úžasná mňamka. Ale vyrábím z masa kuřecího. Dávám také za jedna!

  3. Hedvika   09.04.2007 | 13:39 | reagovat |

    Michale mýlíte se, název v překladu znamená "modrá stužka" je pojmenován podle slavné kuchařské školy v Paříži.Ta vyznamenávala své nejlepší žáky modrou stužkou,jakýmsi řádem.Řád tvořily 3 vrstvy tuhého papíru,obalené plátnem....A jsme u toho řízku. Recept je, co se týče historické autentičnosti naprosto dokonalý.Odpustila bych si papriku,ale těch variant je tolik,že každý podle své chuti. :-)

  4. Michal S.   08.04.2007 | 17:10 | reagovat |

    Recept sice fajn, jen autor zapomněl poznamenat, to nejdůležitější!! V názvu je cordon bleu - tedy francouzsky modrý...tzn. že dovnitř rozhodně patří modrý plísňový sýr...tedy např. niva, nebo roquefort. Pouze tedy pak je to opravdová lahůdka...která se může oprávněně nazývat cordon bleu.

    1. Pavel   13.11.2010 | 12:48 | reagovat |

      To je naprostá blbost, název nemá se sýrem nic společného, nepleťte lidem hlavu, proboha. Dovnitř patří ementál nebo vyzrálá gouda.

      1. Bleu   22.02.2013 | 20:23 | reagovat |

        Pan Michal S. má pravdu. Opravdu do správného cordon bleu patří modrý sýr.

  5. Blažena Halušková   18.01.2007 | 17:14 | reagovat |

    Dělala jsem tuhle sobotu... Skvostné! Jenom - já starý sklerotik - jsem zapomněla oznámkovat. Napravuji a dávám obrovskou jedničku. Moc jsme si pochutnali! Díky za recept!

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejlepší červené rtěnky: Vyzkoušely jsme, kterou musíte mít! Nejlepší červené rtěnky: Vyzkoušely jsme, kterou musíte mít!
Sexuální tajemství z ložnic hollywoodských hvězd. Co na sebe prozradily? Sexuální tajemství z ložnic hollywoodských hvězd. Co na sebe prozradily?
Chat: Samovolný únik moči trápí více než 50 % žen! Zjistěte, jak mu předcházet Chat: Samovolný únik moči trápí více než 50 % žen! Zjistěte, jak mu předcházet
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web