Cordon bleu se sýrem a šunkou

Hodnocení:

Moje:

30 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks telecí řízek
    • pepř mletý
    • paprika - sladká
    • 4
      plátek šunka
    • 4
      plátek plátkový sýr
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 2
      ks vejce
    • 8
      lžíce strouhanka
    • 4
      lžíce rostlinný olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso omyjeme, naklepeme a poprášíme pepřem a paprikou. Po jedné straně řízky obložíme plátkem sýra a šunky, přeložíme a sepneme. Řízky po obou stranách poprášíme moukou, omočíme ve rozšlehaných vejcích a obalíme ve strouhance. Na rozpáleném oleji smažíme po obou stranách asi 8 minut. Vhodnou přílohou jsou brambory v nejrůznějších úpravách.
Zařazení: Maso Telecí
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Milena
    Milena |

    23. 10. 2013 13:25

    :-)

  • Bleu
    Bleu |

    22. 2. 2013 20:23

    Pan Michal S. má pravdu. Opravdu do správného cordon bleu patří modrý sýr.

  • Pavel
    Pavel |

    13. 11. 2010 12:48

    To je naprostá blbost, název nemá se sýrem nic společného, nepleťte lidem hlavu, proboha. Dovnitř patří ementál nebo vyzrálá gouda.

  • Miroslava Marková
    Miroslava Marková |

    4. 6. 2007 08:04

    Měli jsme včera k obědu, přítel div ne vylízal talíř. Příště zkusím jinou kombinaci-třeba podle paní Jiřinky.Dávám samozřejmě za 1!

  • Jiřina Baláková
    Jiřina Baláková |

    1. 6. 2007 10:01

    Protože tohle je oblíbené jídlo naší rodiny, přidám svůj nápad. Maso nesolím ani nepepřím, jen na něj dám anglickou slaninu, pak plátek dobré uzeniny a korunou výtvoru je plátek Nivy. Pak obalím v trojobalu a smažím. Je to úžasná mňamka. Ale vyrábím z masa kuřecího. Dávám také za jedna!

  • Hedvika
    Hedvika |

    9. 4. 2007 13:39

    Michale mýlíte se, název v překladu znamená "modrá stužka" je pojmenován podle slavné kuchařské školy v Paříži.Ta vyznamenávala své nejlepší žáky modrou stužkou,jakýmsi řádem.Řád tvořily 3 vrstvy tuhého papíru,obalené plátnem....A jsme u toho řízku. Recept je, co se týče historické autentičnosti naprosto dokonalý.Odpustila bych si papriku,ale těch variant je tolik,že každý podle své chuti. :-)

  • Michal S.
    Michal S. |

    8. 4. 2007 17:10

    Recept sice fajn, jen autor zapomněl poznamenat, to nejdůležitější!! V názvu je cordon bleu - tedy francouzsky modrý...tzn. že dovnitř rozhodně patří modrý plísňový sýr...tedy např. niva, nebo roquefort. Pouze tedy pak je to opravdová lahůdka...která se může oprávněně nazývat cordon bleu.

  • Blažena Halušková
    Blažena Halušková |

    18. 1. 2007 17:14

    Dělala jsem tuhle sobotu... Skvostné! Jenom - já starý sklerotik - jsem zapomněla oznámkovat. Napravuji a dávám obrovskou jedničku. Moc jsme si pochutnali! Díky za recept!

  • Ivana Juříkova
    Ivana Juříkova |

    9. 1. 2007 14:12

    vynikající jídlo z kuřecích prsíček nejlepší.davám 1

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    30. 10. 2006 13:13

    Ale jistě, to víš, že jde, děláme to tak léta - z kuřecích prsních řízků..... Tuhle jsem to zkusila i ze kuřecích stejků (vykostěná stehna) a bylo to snad ještě lepší - jen porce byly větší.... Ale my jsme (maso)žraví, takže to byl spíš klad, než zápor :-)

  • Anonym
    Anonym |

    11. 3. 2006 11:01

    a jde to i s kuřecího masa?

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    28. 12. 2005 07:18

    ýborné i z kuřecího masa, když telecí je tak hrozně drahé..... Dávám za 111.