Cordon Bleu - telecí

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 6
      ks telecí maso telecí řízek (použít můžete i kuřecí, vepřové nebo krůtí maso)
    • sůl
    • pepř mletý
    • 100
      g šunka
    • 100
      g ementál
    • oregáno
    • 100
      g hladká mouka
    • 3
      ks vejce
    • 100
      g strouhanka
    • 1
      lžíce máslo
    • olej
    • 1
      ks citron

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Na každý položíme plátek šunky a ementálu, posypeme lístky oregana a přeložíme napůl. Okraje masa k sobě sklepneme a řízky obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Na másle s olejem smažíme zvolna z obou stran dozlatova.
2
Podáváme s plátkem citronu, čerstvou zeleninou a jakoukoliv bramborovou přílohou.

Komentáře k receptu

  • Matilda
    Matilda |

    6. 5. 2013 19:49

    Predtým než niečo napíšete, tak si preštudujte dejiny kuchárskeho umenia a potom kritizujte. Správne je CORDON BLEU, čo znamená Modrý pás alebo Modrá stuha (ako je vo Francúzsku bežne krížom cez telo nejakej významnejej osobnosti, napr.: starosta mesta atď.) a zároveň je to názov najslávnejšej hotelovej školy na svete Le Cordon Bleu (dnes má pobočku aj v Prahe...), kde tento recept vznikol. Ale to ako vidieť Vašej inteligencii nič nehovorí.

  • zdeny
    zdeny |

    4. 5. 2013 16:05

    SLEČNO: Cordon bleu (často též nesprávně Gordon bleu[1]) je slavný francouzský pokrm, jehož základem je kvalitní telecí maso, šunka a sýr typu Ementál či Gouda. Tento pokrm je pojmenován po slavném vyznamenání nejlepších francouzských kuchařů - Cordon bleu (francouzsky Modrá stuha). CITACE Z WIKIPEDIE

  • Katka
    Katka |

    28. 3. 2013 17:10

    Lidi, když už to chcete vařit nebo si to objednávat v restauracích, tak se aspon naučte, jak se to píše... Pokud vím tak je to Gordon Bleu (žádné blue, jak někde vídám, ten řízek přece neni modrý a cordon mi připomíná maximálně pěkně hnusné nejmenované slovenské pivo nebo směs na svařování...)

  • Dana Koutníková
    Dana Koutníková |

    28. 7. 2011 14:56

    Vyzkoušejte a neprohloupíte ;-) . Jsou fakt vynikající!

  • Kostelková
    Kostelková |

    25. 7. 2011 18:02

    Děláme jen drůbeží, s telecím jsem ještě nezkoušela, ale určitě to bude dobré :-) .