Autor:

Cordon Bleu - telecí

Snadné
Ingredience
Telecí maso
telecí řízek (použít můžete i kuřecí, vepřové nebo krůtí maso)
6 ks
Sůl  
Pepř mletý  
Šunka 100 g
Ementál 100 g
Oregáno  
Hladká mouka 100 g
Vejce 3 ks
Strouhanka 100 g
Máslo 1 lžíce
Olej  
Citron 1 ks
Cordon Bleu - telecí

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Telecí, Vepřové, Drůbeží

Řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Na každý položíme plátek šunky a ementálu, posypeme lístky oregana a přeložíme napůl. Okraje masa k sobě sklepneme a řízky obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Na másle s olejem smažíme zvolna z obou stran dozlatova.

Podáváme s plátkem citronu, čerstvou zeleninou a jakoukoliv bramborovou přílohou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
1
5 4 5 1
Jarní závitky na špenátě Ingredience s nádechem jara Články z

Komentáře k receptu: Cordon Bleu - telecí

Komentáře

  1. Katka   28.03.2013 | 17:10 | reagovat |

    Lidi, když už to chcete vařit nebo si to objednávat v restauracích, tak se aspon naučte, jak se to píše... Pokud vím tak je to Gordon Bleu (žádné blue, jak někde vídám, ten řízek přece neni modrý a cordon mi připomíná maximálně pěkně hnusné nejmenované slovenské pivo nebo směs na svařování...)

    1. zdeny   04.05.2013 | 16:05 | reagovat |

      SLEČNO:
      Cordon bleu (často též nesprávně Gordon bleu[1]) je slavný francouzský pokrm, jehož základem je kvalitní telecí maso, šunka a sýr typu Ementál či Gouda. Tento pokrm je pojmenován po slavném vyznamenání nejlepších francouzských kuchařů - Cordon bleu (francouzsky Modrá stuha).
      CITACE Z WIKIPEDIE

    2. Matilda   06.05.2013 | 19:49 | reagovat |

      Predtým než niečo napíšete, tak si preštudujte dejiny kuchárskeho umenia a potom kritizujte. Správne je CORDON BLEU, čo znamená Modrý pás alebo Modrá stuha (ako je vo Francúzsku bežne krížom cez telo nejakej významnejej osobnosti, napr.: starosta mesta atď.) a zároveň je to názov najslávnejšej hotelovej školy na svete Le Cordon Bleu (dnes má pobočku aj v Prahe...), kde tento recept vznikol. Ale to ako vidieť Vašej inteligencii nič nehovorí.

  2. Kostelková   25.07.2011 | 18:02 | reagovat |

    Děláme jen drůbeží, s telecím jsem ještě nezkoušela, ale určitě to bude dobré :-) .

    1. Dana Koutníková   28.07.2011 | 14:56 | reagovat |

      Vyzkoušejte a neprohloupíte ;-) . Jsou fakt vynikající!

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky? 5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky?
Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat! Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat!
Horoskop na další týden: Krysy čeká pokušení, Tygry nečekané peníze Horoskop na další týden: Krysy čeká pokušení, Tygry nečekané peníze
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web