Autor:

Cordon Bleu - telecí

Snadné
Ingredience
Telecí maso
telecí řízek (použít můžete i kuřecí, vepřové nebo krůtí maso)
6 ks
Sůl  
Pepř mletý  
Šunka 100 g
Ementál 100 g
Oregáno  
Hladká mouka 100 g
Vejce 3 ks
Strouhanka 100 g
Máslo 1 lžíce
Olej  
Citron 1 ks
Cordon Bleu - telecí

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Telecí, Vepřové, Drůbeží

Řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Na každý položíme plátek šunky a ementálu, posypeme lístky oregana a přeložíme napůl. Okraje masa k sobě sklepneme a řízky obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Na másle s olejem smažíme zvolna z obou stran dozlatova.

Podáváme s plátkem citronu, čerstvou zeleninou a jakoukoliv bramborovou přílohou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
1
5 4 5 1
Bylinková polévka s fialkovými listy v těstíčku Jarní menu dozelena Články z

Komentáře k receptu: Cordon Bleu - telecí

Komentáře

  1. Katka   28.03.2013 | 17:10 | reagovat |

    Lidi, když už to chcete vařit nebo si to objednávat v restauracích, tak se aspon naučte, jak se to píše... Pokud vím tak je to Gordon Bleu (žádné blue, jak někde vídám, ten řízek přece neni modrý a cordon mi připomíná maximálně pěkně hnusné nejmenované slovenské pivo nebo směs na svařování...)

    1. zdeny   04.05.2013 | 16:05 | reagovat |

      SLEČNO:
      Cordon bleu (často též nesprávně Gordon bleu[1]) je slavný francouzský pokrm, jehož základem je kvalitní telecí maso, šunka a sýr typu Ementál či Gouda. Tento pokrm je pojmenován po slavném vyznamenání nejlepších francouzských kuchařů - Cordon bleu (francouzsky Modrá stuha).
      CITACE Z WIKIPEDIE

    2. Matilda   06.05.2013 | 19:49 | reagovat |

      Predtým než niečo napíšete, tak si preštudujte dejiny kuchárskeho umenia a potom kritizujte. Správne je CORDON BLEU, čo znamená Modrý pás alebo Modrá stuha (ako je vo Francúzsku bežne krížom cez telo nejakej významnejej osobnosti, napr.: starosta mesta atď.) a zároveň je to názov najslávnejšej hotelovej školy na svete Le Cordon Bleu (dnes má pobočku aj v Prahe...), kde tento recept vznikol. Ale to ako vidieť Vašej inteligencii nič nehovorí.

  2. Kostelková   25.07.2011 | 18:02 | reagovat |

    Děláme jen drůbeží, s telecím jsem ještě nezkoušela, ale určitě to bude dobré :-) .

    1. Dana Koutníková   28.07.2011 | 14:56 | reagovat |

      Vyzkoušejte a neprohloupíte ;-) . Jsou fakt vynikající!

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Kteří muži vám budou nevěrní? Nejvíc podvádějí Střelci, Vodnáři a Blíženci! Kteří muži vám budou nevěrní? Nejvíc podvádějí Střelci, Vodnáři a Blíženci!
5 důvodů, proč vaše břicho nemizí, i když chodíte cvičit 5 důvodů, proč vaše břicho nemizí, i když chodíte cvičit
Fotogalerie Tatiany Vilhelmové: Jak to, že vypadá pořád stejně? Fotogalerie Tatiany Vilhelmové: Jak to, že vypadá pořád stejně?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web