Autor:

Cookies z ovesných vloček

75 minut PT0H75M
Snadné
Porce: 24
Ingredience
Sůl 1/2 lžička
Prášek do pečiva 1 lžička
Jedlá soda 3/4 lžička
Hnědý cukr
Půllitrové šálky
1,5 šálek
Celozrnná mouka
Půllitrové šálky
2 šálek
Hera 2 ks
Vejce 3 ks
Vanilka
Nebo vanilkový cukr
1 lžička
Ovesné vločky
Půllitrové šálky
2 šálek
Sušené švestky
Půllitrový šálek, dobré jsou i sušené datle
1 šálek
Hořká čokoláda 100 g
Vlašské ořechy
Půllitrový šálek, možno i mandle, nebo lískové ořechy
1/2 šálek
Cookies z ovesných vloček

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Cukroví

Smíchejte mouku, prášek do pečiva, sodu a sůl a odstavte. Ve velké míse smíchejte rozpuštěný tuk (vlažný!), cukr, vejce a vanilku. Postupně přidávejte suché ingredience, dokud se těsto dobře nespojí. Přidejte vločky, čokoládu, švestky a ořechy nasekané na přiměřené kusy. Předehřejte troubu na 175°C. (Potřete tukem pečící papíry). Lžičkou vykrajujte cookies („bobky“ o výšce cca 1 cm a šířce 4 cm) a pokládejte na pečící papír – při upečení zvětší svou plochu zhruba na dvojnásobek! Pečte 15 minut, nebo dokud lehce nezhnědnou.
Toto množství ingrediencí vystačí na 96 cookies při ceně kolem 2 kč za jednu. 80% se jich obvykle ztratí do 24 hodin :-)

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 7 x
2+
4.29 7 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 7x)
Reklama
Kuřecí cassoulet s fazolemi a klobásou Menu pro přátele Články z

Komentáře k receptu: Cookies z ovesných vloček

Komentáře

  1. Mája   11.09.2016 | 13:17 | reagovat | závadný

    Cože!!?? 2 kusy Hery?

  2. Zee Prime   17.11.2015 | 16:34 | reagovat | závadný

    Nevím, kde se tu ten recept vzal, ale je můj. Bez osobního školení se ještě nikomu nepovedly správně - tajemství je v tom, že je třeba smíchané těsto nechat 2-3 hodiny odležet, aby se vločky nasákly, pak to nebude křupat. Mají být vláčné, nikoli suché. Nejlepší jsou s datlemi a nějakým druhem ořechů - vlašské, svlečené mandle, lískové... Když se udělají správně, tak povrch lehce zkaramelizuje a jsou ještě lepší. Málokdo odolá.

  3. claptrap   17.01.2015 | 20:12 | reagovat | závadný

    Chápu, že někomu nechutnali pokud se držel přesně receptu. Vono mezi " lžičkou " a " lžící " je hezkejch pár géčko rozdíl. Ale zelení už vědí...
    Dělal jsem je dneska podruhý, většinou dělám klasický, a jestli je ovesná varianta vhledem k něčemu lehčímu neuděláte chybu, když část tuku nahradíte jogurtem a cukru sacharinem.
    Dělal jsem množství půl kila mouky a -"- vloček,kdy 300 g jogurtu a 5 bobků sladidla mi přidalo ještě 2/3 mouka+vločky.
    Chuťově stejny, figura děkuje...
    A zkoušeli jste někdy cookies Piňakoláda? Kokos a ananas? Budete mlaskat ještě v sanitce...

  4. Alexandra   20.01.2014 | 11:21 | reagovat | závadný

    Jsou výborné, zatím nejlepší ovesné cookies, co jsem pekla. Udělala jsem poloviční množství a stačilo to na 24 velkých sušenek.

  5. natalkano   02.10.2012 | 12:27 | reagovat | závadný

    JÁ nevím ale mně to nechutnalo opravdu vůbec :-(

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete 8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete
Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu
Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web