Autor:

Cookies z ovesných vloček

75 minut PT0H75M
Snadné
Porce: 24
Ingredience
Sůl 1/2 lžička
Prášek do pečiva 1 lžička
Jedlá soda 3/4 lžička
Hnědý cukr
Půllitrové šálky
1,5 šálek
Celozrnná mouka
Půllitrové šálky
2 šálek
Hera 2 ks
Vejce 3 ks
Vanilka
Nebo vanilkový cukr
1 lžička
Ovesné vločky
Půllitrové šálky
2 šálek
Sušené švestky
Půllitrový šálek, dobré jsou i sušené datle
1 šálek
Hořká čokoláda 100 g
Vlašské ořechy
Půllitrový šálek, možno i mandle, nebo lískové ořechy
1/2 šálek
Cookies z ovesných vloček

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Cukroví

Smíchejte mouku, prášek do pečiva, sodu a sůl a odstavte. Ve velké míse smíchejte rozpuštěný tuk (vlažný!), cukr, vejce a vanilku. Postupně přidávejte suché ingredience, dokud se těsto dobře nespojí. Přidejte vločky, čokoládu, švestky a ořechy nasekané na přiměřené kusy. Předehřejte troubu na 175°C. (Potřete tukem pečící papíry). Lžičkou vykrajujte cookies („bobky“ o výšce cca 1 cm a šířce 4 cm) a pokládejte na pečící papír – při upečení zvětší svou plochu zhruba na dvojnásobek! Pečte 15 minut, nebo dokud lehce nezhnědnou.
Toto množství ingrediencí vystačí na 96 cookies při ceně kolem 2 kč za jednu. 80% se jich obvykle ztratí do 24 hodin :-)

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 6 x
2+
4.17 6 5 1
Reklama
Voňavý tvaroháč Tip na víkend: Tvaroh v hlavní roli Články z

Komentáře k receptu: Cookies z ovesných vloček

Komentáře

  1. Mája   11.09.2016 | 13:17 | reagovat |

    Cože!!?? 2 kusy Hery?

  2. Zee Prime   17.11.2015 | 16:34 | reagovat |

    Nevím, kde se tu ten recept vzal, ale je můj. Bez osobního školení se ještě nikomu nepovedly správně - tajemství je v tom, že je třeba smíchané těsto nechat 2-3 hodiny odležet, aby se vločky nasákly, pak to nebude křupat. Mají být vláčné, nikoli suché. Nejlepší jsou s datlemi a nějakým druhem ořechů - vlašské, svlečené mandle, lískové... Když se udělají správně, tak povrch lehce zkaramelizuje a jsou ještě lepší. Málokdo odolá.

  3. claptrap   17.01.2015 | 20:12 | reagovat |

    Chápu, že někomu nechutnali pokud se držel přesně receptu. Vono mezi " lžičkou " a " lžící " je hezkejch pár géčko rozdíl. Ale zelení už vědí...
    Dělal jsem je dneska podruhý, většinou dělám klasický, a jestli je ovesná varianta vhledem k něčemu lehčímu neuděláte chybu, když část tuku nahradíte jogurtem a cukru sacharinem.
    Dělal jsem množství půl kila mouky a -"- vloček,kdy 300 g jogurtu a 5 bobků sladidla mi přidalo ještě 2/3 mouka+vločky.
    Chuťově stejny, figura děkuje...
    A zkoušeli jste někdy cookies Piňakoláda? Kokos a ananas? Budete mlaskat ještě v sanitce...

  4. Alexandra   20.01.2014 | 11:21 | reagovat |

    Jsou výborné, zatím nejlepší ovesné cookies, co jsem pekla. Udělala jsem poloviční množství a stačilo to na 24 velkých sušenek.

  5. natalkano   02.10.2012 | 12:27 | reagovat |

    JÁ nevím ale mně to nechutnalo opravdu vůbec :-(

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nehubnete? Můžete si za to sama! Výmluvy, na které už to neuhrajete Nehubnete? Můžete si za to sama! Výmluvy, na které už to neuhrajete
Anna Slováčková: Rodiče rozhodně nehodlám soudit Anna Slováčková: Rodiče rozhodně nehodlám soudit
Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web