Sekané řízky Cordon bleu

moje hodnocení:

3,7

hodnotilo: 3
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      plátek šunka
    • 1
      ks žloutek
    • 1
      ks vejce
    • 6
      lžíce strouhanka
    • sůl
    • pepř mletý
    • rostlinný olej
    • 600
      g telecí maso mleté
    • 4
      plátek ementál

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso rozdělíme na osm porcí a z každé vytvarujeme podlouhlé nízké placky. Na čtyři placky položíme po plátku šunky a sýra. Okraje potřeme rozšlehaným žloutkem, přikryjeme zbylými plackami a zmáčkneme. Řízky obalujeme ve vejci a poté ve strouhance. Osolíme a opepříme.
2
Na rozpáleném oleji smažíme po obou stranách asi 4 minuty. Chutná s pečenými brambory a hlávkovým salátem.
Zařazení: Maso Telecí

Komentáře k receptu

  • zdenka supolova
    zdenka supolova |

    26. 2. 2010 21:42

    Kdo chce něco rychlého a dobrého,ať udělá tyto řízky Cordon bleu.Základem je ale opravdu kvalitní mleté,nemusí být ani telecí,já dělala z vepřového.A potírat vajíčkem taky ne,zato dobře zmáčknout kraje.Rozhodně budou patřit ke stálicím,vřele doporučuji a dávám 1.

  • Daniella O.
    Daniella O. |

    22. 2. 2010 19:23

    Kulinarsky zazrak v tom take nevidim, ale teleci maso je dobre a hodnotit 5kou bylo zbytecne. Je zde mnoho horsich receptu.

  • zdenka supolova
    zdenka supolova |

    22. 2. 2010 16:49

    Nevyzkoušet a hodnotit pětkou,to se vymyká mému chápání :-(

  • Michal Formáček
    Michal Formáček |

    21. 2. 2010 16:24

    no teda, vypadá to zajímavě...možná první recept, který mě tu neznechutil..:)kazdopadne to potirani vejcem je nejspis zbytecne ne? maso drzi pri sobe i bez vejce...take me napadlo, ze by mozna bylo lepsi maso krajet... vznikne mnohem lepsi textura... zkuste to a povezte.:)