Vaječná pomazánka s rukolou

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 5
      ks vejce
    • 1
      kelímek jogurt malý
    • 1
      lžíce hořčice plnotučná
    • 100
      g moravské uzené
    • 1
      svazek rucola
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vejce uvaříme natvrdo. Vložíme je do studené vody a pak oloupeme. Oloupaná vejce rozkrojíme podélně a lžičkou vyjmeme žloutky. Vložíme je do misky a vidličkou rozmačkáme.
2
Přidáme jogurt, hořčici a vše rošleháme dohladka.
3
Na malé kousky nakrájíme uzené a stejně tak i uvařené bílky. Rukolu omyjeme a nasekáme najemno.
4
Do mísy přidáme uzené, rukolu, bílky a dochutíme solí. Vše promícháme a natíráme na bagetu. Zdobíme rukolou.
Zařazení: Chuťovky Pomazánky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna |

    28. 1. 2017 20:52

    Moc dobrá pomazánka. Uzené a rukola jsou v ní skvělé. Navíc je bez majonézy, takže není tak těžká.

  • Sirinka
    Sirinka |

    14. 8. 2012 18:19

    Opravdu vynikající! Neměla jsem po ruce žádnou uzeninu, tak jsem místo ní přidala cherry rajčátka :-) Celé rodině moc chutnalo... Děkuji za recept a dávám za jedna :-)

  • Hrbek Apina
    Hrbek Apina |

    24. 6. 2008 14:48

    Ted uz vim co to je, dekuji. U nas se to jmenuje Arugula a ja z neho delavam pesto na testovinu. Je bajecne, prave ta lehce nahorkla chut pestu dodava extra chut.

  • ladislava staffenová
    ladislava staffenová |

    24. 6. 2008 14:22

    Rukola - naprosto skvělý listový salátek s mirně nahořklou chutí,ale fakt jen mírně a jinak má trochu víc nakadeřené listy,určitě ho znáte.Laďka

  • Hrbek Apina
    Hrbek Apina |

    24. 6. 2008 13:59

    Co je rukola? Prosim popiste trochu.