Dušená mrkev s džusem, bez jíšky

Hodnocení:

Moje:

30 minut
3
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,8
      kg mrkev
    • 3
      lžíce máslo
    • 2
      kostka cukr
    • 2
      špetka sůl
    • 2
      dl multivitamínový džus
    • 1
      dl vařící voda
    • 2
      špetka pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mrkev nakrájejte na malé kostičky. Rozehřejte máslo, mrkev na něm poduste cca 5 minut bez vody - pouští šťávu, takže když budete míchat, nemůže se přichytnout.
2
Pak osolte, opepřete, a zalijte džusem (dávám Tomu nebo Rauch) a vařící vodou.
3
Nemáte-li multivitamínový džus, můžete dát i pomerančový. Duste cca 15 - 20 minut, dokud mrkvička nezměkne.
4
Podle potřeby můžete tekutinu (půl na půl džus s vodou) ještě doplnit. Na závěr podle chuti přislaďte.
5
Mouky netřeba, tekutina by se měla úplně vydusit, v hrnci zůstane krásně oranžová, slaďoučká, lehce nakyslá, dušená mrkvička.
6
Dětem to moc chutná.
7
Nejlépe s novým bramborem a vídeňským párkem (muž upřednostňuje dušené hovězí), pro vegetariány klidně jen s bramborem, případně s volským očkem.
8
Dobrou chuť

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.