Jarní salát - vitamínová bomba

Hodnocení:

Moje:

30 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks hlávkový salát
    • 20
      ks ředkvička
    • 1
      ks kedlubna
    • jarní cibulka
    • česnek zelený
    • 1
      ks mrkev větší
  • zálivka
    • 1
      lžíce dijonská hořčice
    • 2
      špetka sůl
    • 1
      špetka cukr malá
    • 1
      lžíce ocet
    • 1
      lžíce panenský olivový olej
    • 3
      dl voda

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Salát umyjeme a dobře vykapeme (odstředíme), natrhám na kousky. K tomu přidám na jemné plátky nakrájené umyté ředkvičky, zelenou cibulku a zelený česnek nakrájím také na co nejjmnější kousky, kedlubnu a mrkev nastrouháme na hrubším struhadle.
2
Vše důkladně promícháme. Zálivku připravíme v míse - dáme hořčici, osolíme, přidáme cukr a ocet a začneme míchat. Když se hmota propojí, přidáme olej a opět promícháme. Nakonec ji naředíme vodou. Připravenou zeleninu zalijeme těsně před podáváním a hned jíme.
3
Je to výborné jako lehká jarní večeře (např. těstoviny s kečupem a sýrem + tento salát), nebo jako příloha při grilování.

Komentáře k receptu

  • Eva
    Eva |

    26. 2. 2017 18:09

    Ten zelený česnek seženu kde? Hledala jsem i na internetu a nic, To je výmysl nebo nějaká specialita autorky? Ani z obrázku jsem to nevyluštila, vidím všechno, jen ne zelený česnek :'( .

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    10. 5. 2010 11:32

    Tak tohoto salát se mohu "užrat"... tak píšu komentář, abych ho trochu připoměla - teď je jeho čas!!!!!

  • ...... !!!!!
    ...... !!!!! |

    21. 6. 2007 15:11

    hm tomuze byt hnus