Cibulovo-česnekové plátky

Hodnocení:

Moje:

-
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g hovězí maso :zadní, přední, kližka... nebo vepřová plec krkovice nebo kýta
    • sůl a pepř
    • drcený kmín na špičku lžičky
    • 50
      g uzený špek nebo slanina
    • olej
    • 3
      ks cibule dle velikosti 2 -
    • 1
      ks česnek - palička
    • 800
      ml vývar cca
    • hladká mouka na zahuštění

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso pokrájíme na plátky, po stranách plátky nakrojíme, naklepeme je, osolíme a opepříme. Špek pokrájíme nadrobno a s malým množstvím oleje, pokrájenou cibulí smažíme dosklovata, pak přidáme polovinou hrubě nasekaného česneku vše osmažíme dozlatova. Přidáme z obou stran osmažit připravené plátky masa. Pak k masu dáme zbylý nasekaný česnek, ochutíme kmínem, pepřem a solí, vše zalijeme vývarem a dusíme za občasného promíchání a podlití dle potřeby pod poklicí doměkka. V malém množství studené vody nebo vývaru rozmícháme cca 2-3 lžíce mouky, kterou omáčku zahustíme dle potřeby a vše ještě krátce provaříme.
2
Podáváme s knedlíkem, rýží nebo těstovinami, dozdobíme tenkými plátky cibule a česneku.
3
Jako obměnu můžeme do omáčky přidat čerstvé nebo sušené houby nebo zázvor.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Katerina 0.
    Katerina 0. |

    2. 5. 2017 07:06

    Velice nam chutnalo.Dekuji.

  • Irča
    Irča |

    20. 12. 2015 14:57

    Vynikající oběd. Dělala jsem z hovězího masa a moc jsme si pochutnali.

  • Žáková
    Žáková |

    7. 8. 2015 12:34

    Měli jsme je s těstovinami a bylo to fajnové. :-)

  • Luďka
    Luďka |

    30. 5. 2015 17:08

    Výborná omáčka, děkuji

  • Linda
    Linda |

    21. 2. 2015 20:23

    Bylo to výborné. Přítel se olizoval taky a on je dost mlsný, takže úspěch :))))