Bramborové knedlíky plněné cibulovo-masovou směsí

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 29
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g vařené brambory - jemně nastrouhané
    • 220
      g hrubá mouka , podle hustoty těsta, cca
    • 1
      ks vejce
    • 1
      lžíce solamyl (bramborový škrob)
    • 1
      lžička sůl
  • Náplň:
    • 2
      ks cibule
    • olej
    • 300
      g uzené maso - vařené nebo pečené vepřové maso, cca
    • pepř mletý a sůl
  • Příloha:
    • dušený špenát nebo dušené(kysané) zelí

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Náplň: na malém množství oleje (sádla) osmažíme dozlatova pokrájenou cibuli, pak přidáme pokrájené uzené nebo pečené maso, osolíme a opepříme, necháme vychladnout a směsí plníme knedlíky.
2
Jemně nastrouhané brambory smícháme s vejcem, solí, solamylem a moukou dle hustoty těsta v hladkou hmotu, kterou rozdělíme na stejně velké dílky, z kterých vytvoříme placičky, do jejich středu dáme lžící cibulovo-masovou směs a opatrně, ale pevně uzavřeme. Knedlíky ihned házíme do vroucí osolené vody a po vyplavání vaříme cca 8-12 minut - podle tloušťky těsta.
3
*Hotové knedlíky podáváme s dušeným špenátem, zelím nebo jen posypeme osmaženou vídeňskou cibulkou. Pokud nám zbyla směs, můžeme ji přidat na talíř ke knedlíkům.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Dasa
    Dasa |

    20. 11. 2016 06:59

    Hledam recept na dnesni obed a chci podekovat za ten vcerejsi. Knedliky byly totiz uplne skvely uzasny dokonaly perfektni :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-)

  • Jitka
    Jitka |

    17. 5. 2016 14:20

    Včera dělali kluci v telce plněné bram.knedlíky a nestihla jsem si napsat recept :'( , zkusila jsem tedy tento recept, který jsem si vyhledala na netu a moc moc ho chválím a děkuji, protože se povedli a byly bezvadné <3 <:-) .

  • Danka
    Danka |

    20. 1. 2016 08:13

    Zkusila jsem hned odpoledne a byla jsem chválená až do večera :))

  • Danka
    Danka |

    19. 1. 2016 11:47

    Myslím, že z toho ty tři pořádné porce budou, možná i čtyry. Vyzkouším je, vypadají velmi jedle :))

  • Bety
    Bety |

    2. 1. 2016 20:53

    Recept je určen pro kolik lidí? Díky za odpověď :-\ :-))

  • Z.Pražanová
    Z.Pražanová |

    16. 10. 2015 13:22

    Perfektní.K dokonalosti by jim chybělo jen to,kdybych si je nemusela dělat sama.

  • Doležalovi
    Doležalovi |

    31. 5. 2015 19:53

    Knedlíky byly výborné a takřka ihned po přečtení určené doslova k přecpání, protože tak dobrých knedlíků si nejde nepřidat.

  • allyska
    allyska |

    27. 5. 2014 18:45

    Výborné knedlíky, krásně měkké a skvělá vychytávka uzené osmahnout, je to chutnější!

  • Micha Bicha
    Micha Bicha |

    10. 4. 2014 17:16

    Dnes jsem je vařila poprvé a povedly se, mám radost. Díky za recept, vše je hezky a hlavně polopatě popsáno i pro začátečníka :-)

  • zdeňka s.
    zdeňka s. |

    28. 2. 2014 17:49

    Moc dobré.Zvlášť ta náplň,plněné knedlíky jsem dělala mockrát,ale uzené jsem dávala bez osmažení a to byla chyba!A když se dá zbylá náplň na talíř ke knedlíkům a zelí,tak už vím,co znamená "nebe v puse".Jiříku <3

  • Monika1P
    Monika1P |

    21. 11. 2013 13:57

    Tak jsem právě dovařila. S přítelem jsme si pochutnali. Bramborové knedlíky jsem dělala poprvé, takže jsem s tím dost bojovala. Solamyl nepoužívám, ale pro příště asi udělám vyjímku a dám ho tam.. Dávám za 1. Příště už budu vědět jak na to a veřím že to bude úplně dokonalý ;-) :-D

  • Pavla
    Pavla |

    9. 8. 2013 09:15

    Měla jsem ve sklepě zbytek loňských brambor a tak jsem se do nich včera pustila. Největší radost jsem udělala manželovi, který knedlíky považuje za vrchol kuchyňského snažení. Byly opravdu skvělé ačkoli jsem místo vaření špenátu otevřela jen sklenici s červeným zelím.

  • Jitka
    Jitka |

    9. 2. 2013 15:55

    Máma mě učila,že solamyl je bramborový škrob a když ho mají brambory málo,tak se knedlíky někdy rozváří.Být tam asi nemusí,když se dělá ze starých brambor a ty mají škrobu dost,ty nové ho mají málo.

  • Nikijaho
    Nikijaho |

    9. 2. 2013 13:36

    Těsto je luxusní, já místo mouky dala krupičku. Křehké a měkké. Jen by mě zajímalo na co je tam dobrý ten Solamyl?