Skvělý pečený čaj

Hodnocení:

Moje:

45 minut
3
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      kg jablka
    • 600
      g cukr
    • 2
      ks citron
    • 2
      lžíce skořice - mletá
    • 6
      ks hřebíček
    • 3
      lžíce hnědý rum

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
1. Očištěné ovoce odpeckujeme a nakrájíme na drobné kousky.
2
2. Citron oloupeme a pokrájíme na kousky.
3
3. Všechno dáme do hlubšího plechu, zasypeme cukrem a přidáme koření.
4
4. Promícháme a vložíme do vyhřáté trouby.
5
5. Pečeme při 170°C 30-40 minut, občas můžeme promíchat.
6
6. Ihned po vytažení z trouby vmícháme rum.
7
7. Plníme do skleniček se šroubovacím uzávěrem, položíme je víčkem dolů a necháme vychladnout.
8
8. Použití: do hrnku či sklenice dáme 3-4 lžičky ovocné směsi a zalijeme vařící vodou.
Zařazení: Nápoje Nealkoholické
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • planeta
    planeta |

    18. 1. 2014 10:53

    děkuji za dobrý nápad, nevím co s jablky, tak se mi recept :-) hodí

  • TheKacabi
    TheKacabi |

    28. 11. 2013 17:21

    výborný... dělala jsem z 1 kg jablek - přidala jsem i pomeranč a ostružiny a jen se skořicí a hřebíčkem bez alkoholu... a z druhého kila jablek - skořice a badyán a rum... výborná věc, tohleto :-) snad se mi chytly víčka

  • Hanka
    Hanka |

    27. 9. 2013 12:44

    Dobrý den, já bych se zas chtěla zeptat, jestli lze něčím nahradit rum? Chápu, že bez rumu to nebude to pravé ořechové, ale potřebovala bych verzi i pro těhuli :-)

  • Petra Špelinová
    Petra Špelinová |

    25. 11. 2012 22:00

    Tento čaj bych letos chtěla vyskoušet, a zajímá mě jedna věc... jak dlouho vydrží otevřená sklenička, aniž by se zkazila?

  • SisiZ
    SisiZ |

    7. 9. 2012 21:58

    Tento čaj dělám už dlouho,je výborný.Dělám jej z různého ovoce,směs nám chutná nejvíc :-)