Špekové knedlíky v alobalu

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 6
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      ks rohlík
    • 150
      g anglická slanina
    • 2
      ks vejce
    • 100
      g hrubá mouka
    • 1
      ks cibule
    • 100
      ml mléko
    • petrželová nať
    • sůl a pepř
    • alobal

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Společně orestujeme pokrájenou cibuli a anglickou slaninu. Připravíme si těstíčko (hustota jako na palačinky) z hrubé mouky, vajec a mléka. Do těstíčka přidáme osmaženou cibuli s anglickou slaninou, rohlíky nakrájené na kostičky, petrželovou nať, sůl a pepř. Těsto dáme na pomaštěný alobal a zabalíme do válečku. Konce zatočíme, takže vznikne jakýsi dlouhý "bonbón". Vaříme 15 minut pod pokličkou (během vaření otočíme). Pak alobal rozbalíme a krájíme plátky knedlíků.
2
Kdo nechce plátky, může si dlaně namočit vodou a z těstíčka vytvořit koule velikosti tenisáku, které vaříme rovněž 15 minut.
Zařazení: Přílohy Knedlíky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • ZdenkaDv
    ZdenkaDv |

    28. 9. 2013 19:17

    Naprosto luxusní knedlíky, klidně bych si je dala samotný... opravdu vynikající ;-)

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova |

    1. 6. 2011 12:23

    Taky dělávám, občas plátky ještě osmažím na sádle ;-) foto přiloženo