Autor:

Pepanovy buřty k pivu

Snadné
Ingredience
Špekáček
- pokrájené na plátky nebo půlměsíčky
2 ks
Sýr
výraznější chuti: Niva, Romadůr, Hermelín, Syreček... cca 80 -
100 g
Pepř mletý  
Česnek 1 stroužek
Pivo  
Cibule
nejlépe lahůdková
1 ks
Chleba  
Pepanovy buřty k pivu

Postup přípravy:

Pro jednoho „Pepana“: Na pánvi osmažíme dozlatova pokrájené špekáčky. Olej není třeba, kvalitní špekáčky pustí tuku dost. Ke špekáčkům přidáme krátce osmažit nasekaný česnek, pak vše posypeme pokrájeným nebo nastrouhaným sýrem, který necháme za občasného promíchání rozpustit a pokud máme směs příliš hustou, přidáme po lžičkách pivo, které necháme přejít varem. Nakonec opepříme, nandáme na talířek, posypeme cibulkou a podáváme s chlebem a dalším dobře vychlazeným pivem.

Recept vznikl u kamaráda, který své hladové hosty hostí na pohled trochu vražednou, ale velmi žádanou rychlovkou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 2x)
Ryba „na lešo‟ Poznejte poklady balkánské kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Pepanovy buřty k pivu

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci
Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru! Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru!
Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web