Pepanovy buřty k pivu

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks špekáček - pokrájené na plátky nebo půlměsíčky
    • 100
      g sýr výraznější chuti: Niva, Romadůr, Hermelín, Syreček... cca 80 -
    • pepř mletý
    • 1
      stroužek česnek
    • pivo
    • 1
      ks cibule nejlépe lahůdková
    • chleba

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Pro jednoho "Pepana": Na pánvi osmažíme dozlatova pokrájené špekáčky. Olej není třeba, kvalitní špekáčky pustí tuku dost. Ke špekáčkům přidáme krátce osmažit nasekaný česnek, pak vše posypeme pokrájeným nebo nastrouhaným sýrem, který necháme za občasného promíchání rozpustit a pokud máme směs příliš hustou, přidáme po lžičkách pivo, které necháme přejít varem. Nakonec opepříme, nandáme na talířek, posypeme cibulkou a podáváme s chlebem a dalším dobře vychlazeným pivem.
2
Recept vznikl u kamaráda, který své hladové hosty hostí na pohled trochu vražednou, ale velmi žádanou rychlovkou.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • AnetkaTom
    AnetkaTom |

    21. 5. 2017 09:05

    Ukládám mezi oblíbené a brzy vyzkouším. Vypadá to velmi dobře :)