Autor:

Zapečený bulgur

Snadné
Ingredience
Bulgur 300 g
Tuňák - ve vlastní šťávě 1 plechovka
Černé olivy 100 g
Rajčata 3 ks
Bazalka 1 špetka
Zakysaná smetana 1 kelímek
Mozzarella
uzená
100 g
Pórek 1 ks
Sůl 1 špetka
Kari 1 špetka
Italské koření 1 lžička
Olivový olej  
Zapečený bulgur

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Ze zeleniny

Bulgur dáme uvařit podle návodu na obalu. Mezitím si dáme předehřát troubu na 220 °C. Olivovým olejem vymažeme zapékací misku. Na dno misky dáme uvařený bulgur, na něj klademe nakrájený porék, olivy a kousky tuňáka. Tuto vrstvu posypeme italským kořením a trochou kari. Navrch dáme na kolečka pokrájená rajčata, která potřeme zakysanou smetanou a posypeme bazalkou. Poté vložíme do trouby asi na 15 minut. Mezitím na tenké plátky nakrájíme mozzarelu, kterou přidáme po 15 min. zápékání. Dáme zpět do trouby a zapékáme do zlatova.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 16 x
1
4.81 16 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 16x)
Mistrovská hra o vajíčko aneb Víte, jak správně na omeletu? Články z

Komentáře k receptu: Zapečený bulgur

Komentáře

  1. Andy   13.11.2016 | 13:12 | reagovat | závadný

    Děkuji za výborný recept, dělám často. Jen vrstvou rajčat a tuňáka prokládám bulgur vícekrát;-)

  2. Ronja   09.10.2015 | 13:29 | reagovat | závadný

    Moc dobre, dekuju za recept :) Nemela jsem porek a misto mozz uzene jsem dala tofu uzene a druhy den po ulezeni - mnam mnam :-)

  3. Teera Čtvrtek   26.07.2015 | 14:49 | reagovat | závadný

    luxusní...i s goudou místo mozzarely a bez oliv... <3

  4. 2m   10.05.2015 | 20:52 | reagovat | závadný

    Vynechali jsme pórek a skvělé jídlo.

  5. ČernáLuna   25.07.2013 | 22:51 | reagovat | závadný

    Bulgur sám o sobě je velmi zajímavé chuti, v této kombinaci opravdu vynikající recept, doporučuji vyzkoušet. Moc nám chutnalo. Z praktického hlediska doporučuji použít malé zapékací misky na jednu porci, protože pokud budete zapékat ve velké zapékací míse, nepodaří se vám to elegantně naservírovat, bulgur nedrží tvar a sype se (viz má fotografie).

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty? Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty?
BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat? BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat?
Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web