Božské bezlepkové cookies

Hodnocení:

Moje:

120 minut
50
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 225
      g máslo zmĕklé
    • 300
      g hnědý cukr
    • 2
      lžička vanilkový extrakt
    • 0,5
      lžička sůl
    • 2
      ks vejce velká
    • 250
      g bezlepková mouka ideálnĕ Marks&Spencer
    • 80
      g rýžová mouka hladká
    • 20
      g pohanková mouka nebo cizrnová
    • 2
      lžička prášek do pečiva bezlepkový
    • 200
      g čokoláda bezlepková, nalámaná na kusy

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
1. Zmĕklé máslo třete s cukrem, solí a vanilkou, až bude hmota nadýchaná.
2
2. Našlehejte vejce a opatrnĕ vmíchejte k máslu.
3
3. Smíchejte zbylé suché ingredience a smĕs zapracujte do tĕsta.
4
4. Nechejte tĕsto chladit v lednici nejménĕ hodinu, nejdéle 2 dny. Tĕsto musí být studené, aby se dalo tvarovat.
5
5. Předehřejte troubu na 180°C.
6
6. Z vychladlého tĕsta tvarujte kuličky o průmĕru 2-3 cm a pokládejte je na plech vyložený pečícím papírem. Mezi kuličkami dĕlejte vĕtší rozestupy, teplem se roztečou.
7
7. Pečte do zlatova, cca 15-30 minut, v závislosti na vaší troubĕ.
8
8. Hotové cookies nechte zcela vychladnout na pečícím papíru, aby se zpevnily.
9
Množství cca 50 ks cookies. Servírujte ne více než 2 cookies na osobu, jsou sladké a syté. V uzavřené suché nádobĕ vydrží až tři týdny.
Zařazení: Moučníky

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.