Autor:

Šusky (opečené škubánky)

Střední
Ingredience
Brambory 5 ks
Polohrubá mouka 1 hrnek
Sůl  
Olej  
Sýr  
Šunka  
Šusky (opečené škubánky)

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z brambor

Oškrábané brambory rozřežeme na osminy a v osolené vodě přivedeme k varu. Když se voda vaří, přisypeme mouku tak, aby vytvořila na hladině kopeček (nerozprašujeme ji po povrchu, ale spíše kupíme na prostředek). Takto vaříme pod pokličkou do změknutí brambor (záleží na druhu, většinou +/- 15 až 20 minut).

Poté zcedíme a řádně do hladka rozšťoucháme. Vznikla nám hmota, ze které tvoříme placičky, do kterých obalujeme plátek tvrdého sýra a šunku (možno buď pouze jedno nebo druhé, nebo i bez ničeho).

Smažíme na oleji z obou stran, dokud nevytvoří krustu. Navrch můžeme ještě posypat strouhaným sýrem a polít kečupem.

Je to rychlá večeře, která se dá různě upravovat (náplně, posypy...). Pokud nechcete smažené „šusky“, můžete „hmotu“ - tedy škubánky jednoduše posypat mákem/tvarohem/opraženou strouhankou s cukrem/medem a polít rozehřátým mlékem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 6 x
2+
4.33 6 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 6x)
Rozkvétá černý bez. Jak z něj vyrobit lahodný sirup nebo med? Články z

Komentáře k receptu: Šusky (opečené škubánky)

Komentáře

  1. Martel   21.02.2016 | 15:45 | reagovat | závadný

    Super, u nás se to dělalo ještě s česnekem.

  2. ashlesha   07.02.2014 | 20:11 | reagovat | závadný

    Recept super, jen ten kečup bych tam nikdy nedala, ten to vše naprosto degraduje

  3. Walkyrka   08.12.2012 | 20:56 | reagovat | závadný

    <3 Lahodná nostalgie. Při pohledu na obrázek mám na jazyku jejich chuť. My je baštili jen tak samotné se zákysem a i dnes, když si na to vzpomenu se mi zbíhají sliny. :-\ Budu muset někdy udělat. :-* Děkuji za super nápad. Zkusím do nich dát šunku a ementál. Snad ty moje maso žrouty potěším.

  4. salmov1   01.11.2012 | 10:41 | reagovat | závadný

    Já dělám škubánky podle babi a mamčí... brambory po uvaření nesliju úplně, trochu vody nechám. Pak zasypu moukou (dávám hrubou od oka), příklopím aby se mouka propařila (nechat na teple) a tak po 10 minutách štouchám...a smažím na sádle... jen škoda, že je doma nemusí

    1. stanisv   26.04.2013 | 12:05 | reagovat | závadný

      Přesně tak, taky mě je babča dělávala. Super. Zajímavý, dnes už to málokdo umí - no, spíš to není "in". Takže vím, co budu baštit o víkendu.

  5. Simča S.   07.02.2011 | 14:50 | reagovat | závadný

    Já toto nemusím, ale muž a dcera se po tom mohou utlouci :-)

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač
VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy
Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění? Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web