Autor:

Dukátové buchtičky III.

Střední
Buchtičky
Polohrubá mouka 500 g
Cukr 30 g
Droždí 30 g
Mléko
nebo smetana
200 ml
Žloutek 4 ks
Rozinky 50 g
Sůl  
Máslo
na pomaštění
 
Ingredience
Mléko 300 ml
Žloutek 2 ks
Vanilkový pudink 1/2 balíček
Vanilkový cukr 1 balíček
Cukr 3 lžíce
Dukátové buchtičky III.

Postup přípravy:

Mouku prosijeme do mísy, přidáme cukr a osolíme. Uprostřed uděláme důlek, rozdrobíme do něj droždí, přidáme trochu cukru, zalijeme několika lžícemi vlažného mléka a posypeme moukou. Po vykynutí smícháme s moukou, přilijeme mléko, přidáme rozehřáté máslo, žloutky a cukr. Zpracujeme vláčné těsto, vmícháme do omyté a osušené rozinky a necháme kynout. Pak z těsta vyválíme asi 2 cm vysoký plát a krájíme asi 2 cm čtverce, zakulatíme je, rovnáme do dobře vymaštěného pekáče a potřeme rozpuštěným máslem, aby se při pečení neslepily. Necháme vykynout. Pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova. Podáváme polité vanilkovým krémem.

Vanilkový krém: v troše studeného mléka rozmícháme vanilkový pudink, přidáme zbytek mléka, cukr, vanilkový cukr a rozšleháme se žloutky. Ve vodní lázni umícháme v hustý krém.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
3+
3.5 4 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 3+ (hodnoceno 4x)
Králičí rillettes s ředkvičkami a okurkou Svěží chutě v kuchyni Články z

Komentáře k receptu: Dukátové buchtičky III.

Komentáře

  1. Hanka S.   17.01.2015 | 13:58 | reagovat | závadný

    Není uvedeno, kolik rozehřátého másla, a krému musí bý rozhodně alespoň dvakrát víc. A myslím, že by v něm mělo být víc mléka, je moc hustý. Jinak ale buchtičky moc chutnaly.

  2. recepty73   17.01.2012 | 20:35 | reagovat | závadný

    ...žloutky do těsta určitě čtyři nedávám, rozinky mít v buchtičkách taky nemusím a krému máme rádi víc, takže ho dělám z většího množství a s kapkou rumu ;-) ...

  3. recepty73   24.11.2010 | 9:11 | reagovat | závadný

    :-X

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web