Autor:

Čaj ze sušených šípků

Snadné
Porce: 1
Ingredience
Voda
vhodná pro kojence
1 šálek
Šípky 1/2 lžička
Cukr 1/2 lžička
Čaj ze sušených šípků

Postup přípravy:

V čisté nádobě nejlépe z varného skla přivedeme vodu do varu, přidáme propláchnuté šípky a 5-10 minut povaříme.

Před koncem varu osladíme a necháme 10-15 minut stát přikryté pokličkou.

Pak scedíme a podáváme vlažný.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
1-
4.8 5 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 5x)

Komentáře k receptu: Čaj ze sušených šípků

Komentáře

  1. recepty73   14.03.2011 | 20:32 | reagovat | závadný

    ...super záležitost!Já ho nesladím,mám rád jeho trpkost ;-) :-P

    1. Jarka O.   14.03.2011 | 20:44 | reagovat | závadný

      Dík za fotku :-*

  2. Jarka O.   26.11.2008 | 20:39 | reagovat | závadný

    Drcené šípky jsou lepší, lépe se z nich vylouhuje vše potřebné. Drtí se celé plody, tedy i se semínky. U nás na Vysočině je šípků všude dost, sbíráme je a sušíme nad kamny. Pokud je budete sbírat, tak někde opravdu v přírodě, dál od silnice. Drtím je v hmoždíři. Když dojdou, koupím v lékárně drcené rovnou, už mám holky velké, takže to nevadí. Já čaj dělám podle Lenky od té doby, co mi popsala svůj způsob a jsem spokojená, Váš způsob je rychlejší. Musím si ho někam poznamenat ;-)

  3. Romana Mat   26.11.2008 | 15:00 | reagovat | závadný

    Našla jsem ještě jinou variantu ;)Lžičku drcených šípků zalijeme studenou vodou a necháme nejméně hodinu vyluhovat, poté je zahřejeme k bodu varu a necháme ještě 15 minut louhovat. *Netuším, co je nejlepší, pro zachování co nejvíce Céčka.*Chtěla jsem se zeptat: ty šípky sbíráte jen tak někde v přírodě na stráni? A louhuje se šípek celý i se semínky a vším? Díky a zdravím :)

  4. Alena Tarabová   24.01.2007 | 12:04 | reagovat | závadný

    Jaruško, to jste jako můj manžel, ten tam křížaly přidává také, i do mátového čaje, což se podle mě obě chutě tlučou, ale proti gustu žádný dišputát, jak říkala moje babička. Šípky také hodně vaříme.

  5. Jaroslava Oumarová   24.01.2007 | 11:46 | reagovat | závadný

    Lenko, ten Váš způsob zřejmě zachová víc vitamínu C. Zkusím to podle Vás:-) Malé děti už sice nemám, ale šípkový čaj máme rádi pořád. Já do něj ještě přidávám nasušené jablečné křížaly.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty! Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty!
Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda
Co si muži opravdu přejí, ale neřeknou si o to? Dejte jim to k Vánocům! Co si muži opravdu přejí, ale neřeknou si o to? Dejte jim to k Vánocům!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web