Autor:

Francouzské bagety (Baguettes)

120 minut PT0H120M
Střední
Porce: 4
Ingredience
Hladká mouka 500 g
Droždí 24 g
Sůl 10 g
Teplá voda
270 až 300 ml
270 ml
Francouzské bagety (Baguettes)

Postup přípravy:

Zařazení: Ostatní, Pečiva

Uděláme si kvásek, který poté smícháme s moukou a solí a zbytkem vody. Těsto pořádně propracujeme a necháme vykynout přibližně hodinu.
Po vykynutí těsta rozdělíme na části (podle počtu baget). Každou část těsta musíme řádně propracovat, měli bychom z něj vytlačit všechny vzduchové bubliny. Poté už můžeme vypracovat bagety, způsobů je více. ;)
Pokud máme tvar baget, necháme na plechu kynout dalších asi 30 minut. Poté je nařízneme a potřeme vodou.
Dáme do rozehřáté trouby na 240°C-250°C přibližně na půl hodiny. Do trouby naspod dáme kastrol s vodou, aby bagety byly správně křupavé.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Komentáře k receptu: Francouzské bagety (Baguettes)

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě 6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě
Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác
Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu! Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web