kuřecí pilaf s kari

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
30 minut
4
porce
neuvedeno
autor: TheKacabi

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks kuřecí prsa
    • 1
      ks cibule velká
    • 3
      lžíce olej
    • 3
      lžíce kari
    • 1
      lžička mletá paprika
    • 250
      g rýže
    • 800
      ml drůbeží vývar
    • 150
      g květák malé růžičky
    • 150
      g mražená zelenina (hrášek/mrkev,...)
    • 2
      hrst listový špenát

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na velké pánvi rozehřejte olej a 3-4 smažte nakrájenou cibuli. Pak přidejte na kousky nakrájená kuřecí prsa a restujte, dokud povrch kuřete nezezlátne. V hrnečku smíchejte kari a papriku a trochu horké vody a pak směs společně s rýží vyklopte do pánve. Pořádně promíchejte a postupně přilévejte vývar. Po asi 5 minutách můžete přidat syrové květákové růžičky, po dalších pěti zbytek mražené zeleniny a pořád podlívejte vývarem Nezapomeňte míchat, protože se to rádo připaluje. Ochutnejte, podle druhu rýže může být potřeba více tekutiny. Vmíchejte listový špenát a podávejte.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.