Autor:

Slaný dort I

60 minut PT0H60M
Střední
Porce: 8
Ingredience
Hladká mouka 600 g
Vlažná voda 300 ml
Mléko 60 ml
Sůl 2 lžička
Cukr 1 lžička
Drcený kmín 1 lžička
Olej 1 lžíce
Ocet 1 lžíce
Droždí 30 g
Slaný dort I

Postup přípravy:

Zařazení: Chuťovky, Moučníky, Dorty, Slané

V troše teplé vody rozmícháme lžíci mouky, lžičku cukru a rozdrobené kvasnice. Přikryjeme a na teplém místě necháme vzejít. Do mísy prosijeme mouku, smícháme se solí a kmínem, přidáme ocet, olej, vlažné mléko, zbytek vody a vzejitý kvásek. Důkladně promícháme a vypracujeme vláčné těsto. Kdo má domácí pekárnu, může těsto nechat udělat v ní. Přikryté utěrkou necháme nakynout. Nakynuté těsto znovu propracujeme a vložíme do kulaté dortové formy (průměr cca 24 cm) vymazané a vysypané hrubou moukou.

Znovu necháme asi 20 minut kynout. Povrch potřeme vodou a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme asi 30 - 40 minut při 180°C. Během pečení povrch chleba ještě znovu potřeme vodou. Upečený chléb vyndáme z formy a necháme úplně vychladnout. Trvá to dost dlouho, je lepší upéct ho den předem.

Mezitím si připravíme pomazánky, kterými to naplníme: česneková, šunková, nivová, křenová, topinková atd. - jakým kdo dává přednost.

Korpus vodorovně dvakrát rozřízneme, čímž získáme tři placky. Na spodní placku dáme všechnu šunkovou pomazánku a rovnoměrně rozetřeme. Přiklopíme druhou plackou, na kterou rozetřeme 2/3 sýrové pomazánky. Přikryjeme poslední plackou a celý dort zvenku pomažeme zbytkem pomazánky. Boky obalíme stouhaným sýrem. A zdobíme sýry, salámy nebo jen zeleninou. Fantazii se meze nekladou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
2+
4.33 3 5 1
Reklama
Francouzský jablečný koláč s mandlemi Jak zpracovat bohatou jablečnou úrodu? Články z

Komentáře k receptu: Slaný dort I

Komentáře

  1. Stepanka   02.10.2015 | 17:15 | reagovat |

    U nas taky me uspech vyborny chlebik :)

  2. Delarue   10.01.2013 | 18:19 | reagovat |

    Super recept, jelikož nemám ráda kmín, přidala jsem masové koření a nemělo to chybu.
    Dort jsem pekla pro tatínka mého přítele a měl opravdu úspěch !

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje? Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje?
Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky! Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky!
Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět? Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web