Slaný chlebíček s cuketou, klobásou a rozmarýnem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: pippiva

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g cuketa
    • 2
      ks klobása typu ostravska
    • 180
      g hladká mouka
    • 3
      ks vejce
    • 120
      ml olivový olej
    • 100
      ml mléko
    • 200
      g strouhaný parmazán nebo Grana Padano, Gran Moravia
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 1
      snítka rozmarýn pokud mozno cerstvy

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cuketu omyjeme, odřežeme konce a nastrouháme na hrubším struhadle. Klobásu nakrájíme na kostičky a na trošce tuku osmahneme, necháme vychladnout. Jehličky rozmarýnu nakrájíme nadrobno. V míse vyšleháme vejce s mlékem a olejem, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, promícháme. Dále přidáme klobásu, cuketu (pořádně ji vymačkáme, abychom odstranili přebytecnou vodu), sýr, rozmarýn, osolíme, opepříme a řádně promícháme. Těsto vlijeme do vymazané a strouhankou vysypané chlebíčkové formy, případně můžeme použít pečící papír. Dáme péct do předehřáté trouby na 160-180°C po dobu cca 50 minut (podle trouby). Necháme vychladnout ve formě.
Zařazení: Chuťovky Slané

Komentáře k receptu

  • pippiva
    pippiva |

    15. 6. 2011 19:05

    Jasne, ze se zlobit nebudu, vzdyt je to hlavne o inspiraci ;-) . Tenhle chlebik jsem okostovala u kamaradky na oslave, nemohla jsem ho neudelat... <:-) S eidamem se zmeni chut, ale na vysledku se nic urcite nezkazi, hlavne tu cuketu to chce poradne vymackat, aby se vse propeklo. :-*

  • nnln
    nnln |

    15. 6. 2011 18:52

    už máš chutě jo:) ale vypadá to opravdu dobře, já si teď úplně zamilovala cuketu, tak bych si taky dala:) jen nevim, trochu mě děsí těch 200g parmezánu.. možná bych ale dala 150g eidamu a jen 50 našeho "falešného" parmezanu. snad se nebude Iva zlobit:)

  • recepty73
    recepty73 |

    15. 6. 2011 18:44

    ...vyzkouším!...cuketa, klobása, sýr..., že já sem lezu před večeří :-S :-D