Autor:

Rychlá zelňačka

Střední
Ingredience
Brambory  
Bílé zelí  
Klobása
Nebo párek
 
Masox  
Sůl  
Bobkový list  
Nové koření  
Pepř mletý  
Ocet
Na dochucení
 
Maggi  
Podravka  
Rychlá zelňačka

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

V masoxu uvaříme nadrobno pokrájené brambory, trošku osolíme. Pak přidáme kysané zelí a nakrájenou klobásku, zamícháme a přidáme přibližně 4 bobkové listy, 6 kuliček nového koření a 6 kuliček pepře a necháme pozvolna vařit.

Dochucujeme až na konci, a to octem, případně magi, podravkou. Zahustíme zasmážkou, pokud tuto vynecháme, máme dietní pokrm, který je moc dobrý.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 8 x
1
4.87 8 5 1
Reklama
Kaštanové pyré s kaštany pečenými na rozmarýnu Zkuste jedlé kaštany Články z

Komentáře k receptu: Rychlá zelňačka

Komentáře

  1. Jiří   16.11.2013 | 11:11 | reagovat |

    Neuvěřitelné kolich chemie a odporných náhražek si cpete do těla!

    1. Druell   09.03.2014 | 18:09 | reagovat |

      souhlasim! :-P

  2. Alžběta   30.08.2012 | 10:44 | reagovat |

    my to teda děláme s uzenými kostmi a je to lepsi :) ale super napat

  3. recepty73   09.11.2010 | 12:26 | reagovat |

    Masox,Magi,Podravka-to snad né :-(.Když je dobrá klobása nemusí být ani jedno anebo jenom jeden druh dochucovadla.Octem se dochucovat nemusí,pokud zelí nepropláchnete.Šťávu ze zelí si nechávám vždy v ,,záloze,, ,kdyby bylo třeba dokyselit :-)... .

    1. Jarka O.   09.11.2010 | 12:45 | reagovat |

      Přesně tak...někdy mám dojem, že některé české hospodyňky by bez podravky a jiných dochucovadel neuměly ani uvařit...přitom nejlepší a nejzdravější je, nechat potravinám jejich vlastní chuť ;-) :-P S dochucovadly má každé jídlo jednu chuť - podravkovou atd :-S

  4. Jitka B.   21.02.2008 | 12:49 | reagovat |

    Polévka je skvělá. Klobásku je možné trošku orestovat na oleji s trochou sladké papriky, dodá barvu a maličko chuť. Po vypnutí přidávám mléko nebo smetanu. Pokud je třeba dokyselit, schovávám si trochu láku ze zelí, je to jemnější než dochucovat jen octem. Dávám 1.

  5. Tarari .   20.02.2008 | 15:01 | reagovat |

    Doporučuji "vychytávku".... Koření dát do "vajíčka" na čaj... Pak nemusíte nic lovit...

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 božských snídaní: Sýrové špízy, tousty se skořicí nebo lívance s medem 8 božských snídaní: Sýrové špízy, tousty se skořicí nebo lívance s medem
12 pravidel, jak si objednat z vesmíru přání, aby se splnilo! 12 pravidel, jak si objednat z vesmíru přání, aby se splnilo!
Po jakých jídlech je Kate tak štíhlá? Krevety, popcorn nebo pálivé kari! Po jakých jídlech je Kate tak štíhlá? Krevety, popcorn nebo pálivé kari!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web