Autor:

Rychlá zelňačka

Střední
Ingredience
Brambory  
Bílé zelí  
Klobása
Nebo párek
 
Masox  
Sůl  
Bobkový list  
Nové koření  
Pepř mletý  
Ocet
Na dochucení
 
Maggi  
Podravka  
Rychlá zelňačka

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

V masoxu uvaříme nadrobno pokrájené brambory, trošku osolíme. Pak přidáme kysané zelí a nakrájenou klobásku, zamícháme a přidáme přibližně 4 bobkové listy, 6 kuliček nového koření a 6 kuliček pepře a necháme pozvolna vařit.

Dochucujeme až na konci, a to octem, případně magi, podravkou. Zahustíme zasmážkou, pokud tuto vynecháme, máme dietní pokrm, který je moc dobrý.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 8 x
1
4.87 8 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 8x)
Reklama
Plněné bramborové koule Rychlé večeře od pondělí do pátku Články z

Komentáře k receptu: Rychlá zelňačka

Komentáře

  1. Jiří   16.11.2013 | 11:11 | reagovat | závadný

    Neuvěřitelné kolich chemie a odporných náhražek si cpete do těla!

    1. Druell   09.03.2014 | 18:09 | reagovat | závadný

      souhlasim! :-P

  2. Alžběta   30.08.2012 | 10:44 | reagovat | závadný

    my to teda děláme s uzenými kostmi a je to lepsi :) ale super napat

  3. recepty73   09.11.2010 | 12:26 | reagovat | závadný

    Masox,Magi,Podravka-to snad né :-(.Když je dobrá klobása nemusí být ani jedno anebo jenom jeden druh dochucovadla.Octem se dochucovat nemusí,pokud zelí nepropláchnete.Šťávu ze zelí si nechávám vždy v ,,záloze,, ,kdyby bylo třeba dokyselit :-)... .

    1. Jarka O.   09.11.2010 | 12:45 | reagovat | závadný

      Přesně tak...někdy mám dojem, že některé české hospodyňky by bez podravky a jiných dochucovadel neuměly ani uvařit...přitom nejlepší a nejzdravější je, nechat potravinám jejich vlastní chuť ;-) :-P S dochucovadly má každé jídlo jednu chuť - podravkovou atd :-S

  4. Jitka B.   21.02.2008 | 12:49 | reagovat | závadný

    Polévka je skvělá. Klobásku je možné trošku orestovat na oleji s trochou sladké papriky, dodá barvu a maličko chuť. Po vypnutí přidávám mléko nebo smetanu. Pokud je třeba dokyselit, schovávám si trochu láku ze zelí, je to jemnější než dochucovat jen octem. Dávám 1.

  5. Tarari .   20.02.2008 | 15:01 | reagovat | závadný

    Doporučuji "vychytávku".... Koření dát do "vajíčka" na čaj... Pak nemusíte nic lovit...

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle! Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle!
Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli
Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web