Slaný hruškový závin s gorgonzolou a ořechy

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: pippiva

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks hrušky 1-2, zalezina velikosti
    • 100
      g gorgonzola
    • vlašské ořechy 2 hrsti jader
    • pepř mletý
    • hrubá sůl na posypani
    • panenský olivový olej
  • Testo
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 15
      g droždí
    • vlažná voda
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžička cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ve 100 ml vlažné vody rozpustíme kvasnice a cukr, necháme stát cca 20 minut. V míse smícháme mouku se solí, přidáme kvásek a začneme zpracovávat. Podle potřeby po troškách přilévame vlažnou vodu, těsto by mělo byt vláčné a těsně pod hranicí lepivosti (čím více vody, tím lépe, ale nesmí lepit, špatně by se s ním pracovalo). Zpracované těsto vložíme do mísy, přikryjeme utěrkou a dáme kynout na teplé místo cca 2 hodiny.
2
Hrušky oloupeme, vykrojíme jadřince a nakrájíme na kostičky. Ořechy nasekáme nahrubo. Na pomoučené pracovní ploše (případně na pečícím papíře) z těsta vyválíme plát ve tvaru obdélníku, poklademe jej hruškama, kousky sýru, posypeme ořechy a opepříme. Sýr by měl mít pokojovou teplotu, nebude nám tak brzdit kynutí. Zahneme kratší okraje a zarolujeme. Můžeme udělat 1 větší závin nebo 2 menší. Závin přeneseme na vymazaný plech tak, abychom měli spoj na spodní straně a opět necháme kynout minimálně 1 hodinu. Vykynutý závin namažeme olejem, posypeme solí a upečeme v předehřáté troubě na 200°C po dobu 20-30 minut (podle trouby). Podáváme vlažné či vychladlé. Pokud děláme 2 menší záviny, můžeme podávat jako předkrm.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.