Autor:

Slaný bramborový koláč se sýrem a olivami

Snadné
Ingredience
Vařené brambory 400 g
Mozzarella 130 g
Ementál 100 g
Černé olivy
cca
15 ks
Kapary 1 lžíce
Vejce 1 ks
Mléko plnotučné 2 lžíce
Oregáno 1 lžička
Strouhanka 2 lžíce
Testo
Polohrubá mouka 200 g
Máslo 100 g
Studená voda
cca
60 ml
Sůl
pul lzicky
 
Slaný bramborový koláč se sýrem a olivami

Postup přípravy:

Z uvedených surovin vypracujeme hladké těsto, zabalíme a dáme do lednice na 30 minut.

Brambory rozmačkáme, olivy (vypeckované) nakrájíme na kolečka. Mozzarellu a ementál nakrájíme na kostičky, malý kousek ementálu jemně nastrouháme (cca 30g). V míse smícháme brambory, olivy, kapary a kostičky sýru. Přidáme vejce, mléko, oregano, osolíme a promícháme.

Těsto rozválíme a dáme do koláčové formy tak, abychom měli vytvořené i okraje. Formu můžeme vymazat a vysypat strouhankou a nebo použijeme pečící papír. Dno koláče propícháme vidličkou, naneseme náplň, uhladíme a posypeme strouhankou smíchanou s nastrouhaným ementálem. Upečeme v předehřáté troubě na 180-200°C po dobu 30-35 minut (podle trouby). Koláč podáváme teplý, díky roztaveným sýrum je nejchutnější za tepla.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1
Salát z pečených paprik a fazolí Suroviny pro horké léto Články z

Komentáře k receptu: Slaný bramborový koláč se sýrem a olivami

Komentáře

  1. ČernáLuna   29.09.2012 | 19:45 | reagovat |

    Opravdu moc dobrý koláč, tenhle styl kuchyně máme moc rádi. Kapary jsou výborný nápad. Celkově je chuťově jemnější příště zkusím část mozzarelly nahradit nějakým výraznějším sýrem, snad trefím nějaký který by se to receptu hodil. Napadá mě třeba Gran Moravia

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě 6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě
Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác
Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu! Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web