Autor:

Polévka z vepřových kostí s haluškami

30 minut PT0H30M
Snadné
Porce: 4
Polévka
Vepřové kosti
množství dle toho, jak chceme mít polévku silnou
 
Kořenová zelenina  
Cibule 1 ks
Česnek 2 stroužek
Pepř mletý
kuličky
2 ks
Sůl  
Halušky
Brambory 5 ks
Polohrubá mouka  
Sůl  
Polévka z vepřových kostí s haluškami

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Z kostí a ostatních přísad uvaříme polévku, tak jak je každý zvyklý. Jako vložku do polévky ale použijeme klasické halušky (jako např. na brynzové halušky).
Halušky: brambory nastrouháme na speciálním struhadle, osolíme a přidáme tolik mouky, abychom dostali hustší těsto. Halušky vhazujeme do vroucí osolené vody, když vyplavou na povrch, tak je scedíme a propláchneme studenou vodou.
Poznámka: halušky jsou vynikající do vepřové polévky, příp. do uzené polévky z vepřového masa.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 7 x
1
4.83 7 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 7x)
Reklama
Bylinková polévka s fialkovými listy v těstíčku Jarní menu dozelena Články z

Komentáře k receptu: Polévka z vepřových kostí s haluškami

Komentáře

  1. recepty73   22.10.2010 | 8:44 | reagovat | závadný

    Výborná!Nějraději mám vývar z kostí od kotlet.Maso pak do polévky oberu,zeleninu pokrájím...

  2. Lea Smithy   04.03.2009 | 15:11 | reagovat | závadný

    Terezko, polévka je výborná, přijemná změna od nudlí. My máme zabijačku každý rok, krev taky nepoužíváme a i když jsme na jižní Moravě, děláme zabijačkovou polévku jak p.Milena, bo manžel je od R.Soboty. Je moc dobrá, naši prdelačku (obárnicu) bych nepožila, i když krásně voní :-))

  3. Tereza J.   17.01.2008 | 20:10 | reagovat | závadný

    Janiška, ja tú krv v tej rajcupe mám najradšej, len odkiaľ ju teraz zobrať :(((

  4. Jana Remková   17.01.2008 | 13:42 | reagovat | závadný

    Pro Terezku i Milenku!! Já jsem holky z Orlové,takže nějaké střední,či východní Slovensko ne.Ale manžel je ze Strečna a krev tam tedy nepřidávali,tu vylívali.Tak jak jsem ochutnala,tak podávám.Taky je možné udělat vývar z uzeného a přidat tu zelnou vodu a halušky,všechno,co je jedlé,je dobré a každý zkusí sám!!Ale jinak jsem ráda Terezko,že se nevídáme jen na mejlu!! Ahojte kuchařinky! Jana

  5. Tereza J.   14.01.2008 | 20:38 | reagovat | závadný

    Milenka, to u nás sa dávali do rajcupy krúpy, ale niekde dávali ryžu ako si písala. A tú zabíjačku ti závidím, ešte na ňu niekedy chodíš ? U nás sa teraz na niektorých dedinách robí tzv. dedinská zabíjačka, teda na dedine sa zídu všetci ľudia a spolu sa zabíja, varí, konzumuje aj slivovička popíja :))) Ale to je až okolo Sniny, o niekoľkých dedinách rozprávali v telke. Musí to byť super, aspoň mne by sa to páčilo:)))

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci
Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru! Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru!
Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web