Autor:

Polévka z vepřových kostí s haluškami

30 minut PT0H30M
Snadné
Porce: 4
Polévka
Vepřové kosti
množství dle toho, jak chceme mít polévku silnou
 
Kořenová zelenina  
Cibule 1 ks
Česnek 2 stroužek
Pepř mletý
kuličky
2 ks
Sůl  
Halušky
Brambory 5 ks
Polohrubá mouka  
Sůl  
Polévka z vepřových kostí s haluškami

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Z kostí a ostatních přísad uvaříme polévku, tak jak je každý zvyklý. Jako vložku do polévky ale použijeme klasické halušky (jako např. na brynzové halušky).
Halušky: brambory nastrouháme na speciálním struhadle, osolíme a přidáme tolik mouky, abychom dostali hustší těsto. Halušky vhazujeme do vroucí osolené vody, když vyplavou na povrch, tak je scedíme a propláchneme studenou vodou.
Poznámka: halušky jsou vynikající do vepřové polévky, příp. do uzené polévky z vepřového masa.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
1
5 5 5 1
Reklama
Kantonská rýže s kachními prsíčky Ochutnejte Čínu doma Články z

Komentáře k receptu: Polévka z vepřových kostí s haluškami

Komentáře

  1. recepty73   22.10.2010 | 8:44 | reagovat |

    Výborná!Nějraději mám vývar z kostí od kotlet.Maso pak do polévky oberu,zeleninu pokrájím...

  2. Lea Smithy   04.03.2009 | 15:11 | reagovat |

    Terezko, polévka je výborná, přijemná změna od nudlí. My máme zabijačku každý rok, krev taky nepoužíváme a i když jsme na jižní Moravě, děláme zabijačkovou polévku jak p.Milena, bo manžel je od R.Soboty. Je moc dobrá, naši prdelačku (obárnicu) bych nepožila, i když krásně voní :-))

  3. Tereza J.   17.01.2008 | 20:10 | reagovat |

    Janiška, ja tú krv v tej rajcupe mám najradšej, len odkiaľ ju teraz zobrať :(((

  4. Jana Remková   17.01.2008 | 13:42 | reagovat |

    Pro Terezku i Milenku!! Já jsem holky z Orlové,takže nějaké střední,či východní Slovensko ne.Ale manžel je ze Strečna a krev tam tedy nepřidávali,tu vylívali.Tak jak jsem ochutnala,tak podávám.Taky je možné udělat vývar z uzeného a přidat tu zelnou vodu a halušky,všechno,co je jedlé,je dobré a každý zkusí sám!!Ale jinak jsem ráda Terezko,že se nevídáme jen na mejlu!! Ahojte kuchařinky! Jana

  5. Tereza J.   14.01.2008 | 20:38 | reagovat |

    Milenka, to u nás sa dávali do rajcupy krúpy, ale niekde dávali ryžu ako si písala. A tú zabíjačku ti závidím, ešte na ňu niekedy chodíš ? U nás sa teraz na niektorých dedinách robí tzv. dedinská zabíjačka, teda na dedine sa zídu všetci ľudia a spolu sa zabíja, varí, konzumuje aj slivovička popíja :))) Ale to je až okolo Sniny, o niekoľkých dedinách rozprávali v telke. Musí to byť super, aspoň mne by sa to páčilo:)))

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 božských snídaní: Sýrové špízy, tousty se skořicí nebo lívance s medem 8 božských snídaní: Sýrové špízy, tousty se skořicí nebo lívance s medem
12 pravidel, jak si objednat z vesmíru přání, aby se splnilo! 12 pravidel, jak si objednat z vesmíru přání, aby se splnilo!
Po jakých jídlech je Kate tak štíhlá? Krevety, popcorn nebo pálivé kari! Po jakých jídlech je Kate tak štíhlá? Krevety, popcorn nebo pálivé kari!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web