Pilavli kuzu kavurma, jehněčí pilaf

Hodnocení:

Moje:

50 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g jehněčí maso
    • 200
      g zelené fazolky
    • 2
      ks cibule
    • 2
      ks zelená chilli paprička
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 2
      lžíce rajčatové pyré
    • 50
      g nudle
    • 200
      g dlouhozrnná rýže
    • 0,5
      svazek tymián
    • 2
      lžíce kmín
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso opláchněte, osušte a nakrájejte na kostičky. Fazolky nechte trochu povolit, oloupanou cibuli nakrájejte nadrobno, 1 papričku na kolečka. V kastrolu rozehřejte 1 lžíci oleje, osmažte na něm cibuli, pak přidejte maso a zprudka osmažte.
2
Důkladně osolte a opepřete.
3
Přidejte fazolky, papričky, rajčatové pyré a 200 ml vody a všechno asi 15 minut povařte. Zbylý olej rozehřejte v jiném kastrolu a dokřupava na něm osmažte nudle. Vsypte rýži, promíchejte, aby se obalila olejem, zalijte asi 250 ml osolené vody a uveďte do varu. Na mírném plameni povařte asi 12 minut. K masu přisypte lístky tymiánu a ještě asi 10 minut poduste.
4
Maso podávejte s rýžovým pilafem, posypané kmínem.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.