Autor:

Pilavli kuzu kavurma, jehněčí pilaf

50 minut PT0H50M
Střední
Porce: 4
Ingredience
Jehněčí maso 600 g
Zelené fazolky 200 g
Cibule 2 ks
Zelená chilli paprička 2 ks
Olivový olej 2 lžíce
Rajčatové pyré 2 lžíce
Nudle 50 g
Dlouhozrnná rýže 200 g
Tymián 1/2 svazek
Kmín 2 lžíce
Sůl  
Pepř mletý  
Pilavli kuzu kavurma, jehněčí pilaf

Postup přípravy:

Maso opláchněte, osušte a nakrájejte na kostičky. Fazolky nechte trochu povolit, oloupanou cibuli nakrájejte nadrobno, 1 papričku na kolečka. V kastrolu rozehřejte 1 lžíci oleje, osmažte na něm cibuli, pak přidejte maso a zprudka osmažte. Důkladně osolte a opepřete.

Přidejte fazolky, papričky, rajčatové pyré a 200 ml vody a všechno asi 15 minut povařte. Zbylý olej rozehřejte v jiném kastrolu a dokřupava na něm osmažte nudle. Vsypte rýži, promíchejte, aby se obalila olejem, zalijte asi 250 ml osolené vody a uveďte do varu. Na mírném plameni povařte asi 12 minut. K masu přisypte lístky tymiánu a ještě asi 10 minut poduste.

Maso podávejte s rýžovým pilafem, posypané kmínem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Kanapky Trendy kanapky Články z

Komentáře k receptu: Pilavli kuzu kavurma, jehněčí pilaf

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web