Autor:

Pilavli kuzu kavurma, jehněčí pilaf

50 minut PT0H50M
Střední
Porce: 4
Ingredience
Jehněčí maso 600 g
Zelené fazolky 200 g
Cibule 2 ks
Zelená chilli paprička 2 ks
Olivový olej 2 lžíce
Rajčatové pyré 2 lžíce
Nudle 50 g
Dlouhozrnná rýže 200 g
Tymián 1/2 svazek
Kmín 2 lžíce
Sůl  
Pepř mletý  
Pilavli kuzu kavurma, jehněčí pilaf

Postup přípravy:

Maso opláchněte, osušte a nakrájejte na kostičky. Fazolky nechte trochu povolit, oloupanou cibuli nakrájejte nadrobno, 1 papričku na kolečka. V kastrolu rozehřejte 1 lžíci oleje, osmažte na něm cibuli, pak přidejte maso a zprudka osmažte. Důkladně osolte a opepřete.

Přidejte fazolky, papričky, rajčatové pyré a 200 ml vody a všechno asi 15 minut povařte. Zbylý olej rozehřejte v jiném kastrolu a dokřupava na něm osmažte nudle. Vsypte rýži, promíchejte, aby se obalila olejem, zalijte asi 250 ml osolené vody a uveďte do varu. Na mírném plameni povařte asi 12 minut. K masu přisypte lístky tymiánu a ještě asi 10 minut poduste.

Maso podávejte s rýžovým pilafem, posypané kmínem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Pikantní bůček Recept na víkend: Maso pro muže Články z

Komentáře k receptu: Pilavli kuzu kavurma, jehněčí pilaf

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web