Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 42x
2+ 1 5
Autor:

Bramborové knedlíky

Střední
Ingredience
Brambory 800 g
Vejce 1 ks
Žloutek 1 ks
Hladká mouka 150 g
Hrubá krupice 100 g
Sůl  
Bramborové knedlíky

Postup přípravy:

Zařazení: Přílohy, Knedlíky

Vařené, oloupané a vychladlé brambory nastrouháme a se žloutkem, vejcem, solí, krupicí a moukou zpracujeme vláčné těsto. Těsto na pomoučeném vále zformujeme na dva válečky o průměru 5 cm a zavaříme do vroucí osolené vody. Vaříme zvolna asi 20 minut. V průběhu vaření je vařečkou nadzvedneme ode dna, aby se nepřipálily. Vařené knedlíky ihned nakrájíme na plátky, aby se neslepily a horké ihned podáváme. Pro tuto přípravu použijeme brambory uvařené den předem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 42x)

Komentáře k receptu: Bramborové knedlíky

Komentáře

  1. AnDy   04.04.2015 | 18:25 | reagovat | závadný

    Skvělý recept! Měla jsem obavy, je to moje premiéra ale přidala jsem trochu více krupice a mléko pro zjemnění a naplnila knedle uzeným masíčkem a jsou skvělý! Za recept děkuji! Když se povedl mně, povede se všem :-D

  2. Januse   23.02.2015 | 13:21 | reagovat | závadný

    Tak hladkou mouku určitě né :'(

  3. Klara   02.01.2015 | 14:31 | reagovat | závadný

    Jde take o typ brambor - pouzijete-li "varny typ C" urceny na knedliky, kase apod., jiste se Vam dle tohoto receptu knedliky vydari. Nemela jsem s nimi problem.

  4. Lenka   22.12.2014 | 7:35 | reagovat | závadný

    No, hladká mouka asi těžko ne? Přece se dává hrubá.

  5. vblazek   05.10.2014 | 23:52 | reagovat | závadný

    38 let děláme bramborové knedĺky podle staré kuchařky: 800g vařených brambor nastrouhaných na hrubém struhadle, 200g hrubé mouky, 100g krupice, 1 - 2 vejce, 10 g soli, 2 lžíce octa (pro chuť), vaříme asi 20 minut, až spolehlivě vyplavou. Knedllíky obsahují drobné částečky brambor a jsou křehké, ne jako guma. Samozřejmě dost záleží na kvalitě brambor.

    1. Míša   28.12.2014 | 15:21 | reagovat | závadný

      Dnes jsem dělala knedlíky plněné uzeným a použila jsem Váš recept na bramborové těsto a musím říct, že bylo výborně. Jen jsem tedy nepřidávala ocet... ale jinak skvělééé :-) :-)

    2. marčána   20.01.2015 | 10:39 | reagovat | závadný

      tak jsem taky zkusila ten váš i s octem a vypadá to dobře, už plavou...

    3. Lenka   22.03.2015 | 13:26 | reagovat | závadný

      Tak tento Váš recept nemá chybu, nikdy se mi knedlíky tak nepovedly, až teď s tímto receptem. :-)

1 2 3 4 ... 6 ... 11 ... 15 ... 20 Další

Přihlášení

zapoměl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Jak aktivovat svůj účet

Pokud již máte účet v předchozí verzi webu, přihlašte se pomocí svých původních přihlašovacích údajů. Při prvním přihlášení Vás web vyzve k nové registraci, pomocí které se aktivuje Váš účet. Po aktivaci účtu se již budete přihlašovat pomocí emailu a hesla.

Jak aktivovat svůj účet?
Právě sledované recepty

Další weby Mladé fronty

Dialog
X
Mobilní web