Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 37x
1- 1 5
Autor:

Bramborové knedlíky

Střední
Ingredience
Brambory 800 g
Vejce 1 ks
Žloutek 1 ks
Hladká mouka 150 g
Hrubá krupice 100 g
Sůl  
Bramborové knedlíky

Postup přípravy:

Zařazení: Přílohy, Knedlíky

Vařené, oloupané a vychladlé brambory nastrouháme a se žloutkem, vejcem, solí, krupicí a moukou zpracujeme vláčné těsto. Těsto na pomoučeném vále zformujeme na dva válečky o průměru 5 cm a zavaříme do vroucí osolené vody. Vaříme zvolna asi 20 minut. V průběhu vaření je vařečkou nadzvedneme ode dna, aby se nepřipálily. Vařené knedlíky ihned nakrájíme na plátky, aby se neslepily a horké ihned podáváme. Pro tuto přípravu použijeme brambory uvařené den předem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 37x)

Komentáře k receptu: Bramborové knedlíky

Komentáře

  1. kikous   30.08.2014 | 17:46 | reagovat | závadný

    Tohle je nejhorší recept co jsem skuaila. Knedlíky se úplně rozpadli a nedali se jíst. Dar hladkou mouku do knedlíků je naprostá hloupost

  2. Kacka   01.07.2014 | 21:43 | reagovat | závadný

    Ja delam bramborove spalicky z bramborove kase,ktere delam vzdy vic k kbedu,aby zbyla na druhy den na testo.jsou opravdu luxusni,krehoucke a s testem se vekmi dobre pracuje diky mleku a maslu,ktere do bramborove kase pridavam,,,,,zkuste to nebudete litovat

  3. Terka   08.05.2014 | 12:00 | reagovat | závadný

    Ahoj. Neví někdo proč se mi ty knedlíky rozpadají? :-(

    1. Petr   30.05.2014 | 19:41 | reagovat | závadný

      Dobrý den, stačí, abyste knedlíky vařila v potravinové fólii. někdo to dělá v alobalu. pokud jich děláte třicet NESMÍ se rozpadnout :)

  4. Lista   11.01.2014 | 21:58 | reagovat | závadný

    Nemuzu tu splasit krupici! nejake rady, prism? Dekuji

    1. Věrka   18.01.2014 | 20:30 | reagovat | závadný

      Já dávám děckou krupičku :-)

    2. Petr   30.05.2014 | 19:45 | reagovat | závadný

      stačí dětská krupička nebo trochu více hrubé mouky a při přípravě těsta "přistrohávat syrový brambor.

  5. MJG   08.01.2014 | 11:42 | reagovat | závadný

    Urcite pouzijte hrubou mouku misto hladke. Knedliky budou kyprejsi a ne mazlave. Varte asi 15 minut a nechte vychladnout, nekrajte horke.

    1. Di   08.01.2014 | 20:14 | reagovat | závadný

      Já dávám napůl dětskou krupičku, napůl polohrubou mouku, přidávám trochu rozpuštěného tuku, případně špetičku prášku do pečiva. Hodně však závisí na kvalitě či spíše vhodnosti brambor. :-)

1 2 3 4 5 ... 10 ... 14 ... 18 Další

Přihlášení

zapoměl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Jak aktivovat svůj účet

Pokud již máte účet v předchozí verzi webu, přihlašte se pomocí svých původních přihlašovacích údajů. Při prvním přihlášení Vás web vyzve k nové registraci, pomocí které se aktivuje Váš účet. Po aktivaci účtu se již budete přihlašovat pomocí emailu a hesla.

Jak aktivovat svůj účet?

Další weby Mladé fronty

Dialog
X