Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 40x
1- 1 5
Autor:

Bramborové knedlíky

Střední
Ingredience
Brambory 800 g
Vejce 1 ks
Žloutek 1 ks
Hladká mouka 150 g
Hrubá krupice 100 g
Sůl  
Bramborové knedlíky

Postup přípravy:

Zařazení: Přílohy, Knedlíky

Vařené, oloupané a vychladlé brambory nastrouháme a se žloutkem, vejcem, solí, krupicí a moukou zpracujeme vláčné těsto. Těsto na pomoučeném vále zformujeme na dva válečky o průměru 5 cm a zavaříme do vroucí osolené vody. Vaříme zvolna asi 20 minut. V průběhu vaření je vařečkou nadzvedneme ode dna, aby se nepřipálily. Vařené knedlíky ihned nakrájíme na plátky, aby se neslepily a horké ihned podáváme. Pro tuto přípravu použijeme brambory uvařené den předem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 40x)

Komentáře k receptu: Bramborové knedlíky

Komentáře

  1. vblazek   05.10.2014 | 23:52 | reagovat | závadný

    38 let děláme bramborové knedĺky podle staré kuchařky: 800g vařených brambor nastrouhaných na hrubém struhadle, 200g hrubé mouky, 100g krupice, 1 - 2 vejce, 10 g soli, 2 lžíce octa (pro chuť), vaříme asi 20 minut, až spolehlivě vyplavou. Knedllíky obsahují drobné částečky brambor a jsou křehké, ne jako guma. Samozřejmě dost záleží na kvalitě brambor.

    1. HelenaPa   29.09.2014 | 18:01 | reagovat | závadný

      Já bych nedávala olej, myslím, že udělá těsto mazlavější. Nikdy jsem nečetla recept na bramborové knedlíky s olejem v těstě. To je můj návrh.

  2. kikous   30.08.2014 | 17:46 | reagovat | závadný

    Tohle je nejhorší recept co jsem skuaila. Knedlíky se úplně rozpadli a nedali se jíst. Dar hladkou mouku do knedlíků je naprostá hloupost

  3. Kacka   01.07.2014 | 21:43 | reagovat | závadný

    Ja delam bramborove spalicky z bramborove kase,ktere delam vzdy vic k kbedu,aby zbyla na druhy den na testo.jsou opravdu luxusni,krehoucke a s testem se vekmi dobre pracuje diky mleku a maslu,ktere do bramborove kase pridavam,,,,,zkuste to nebudete litovat

1 2 3 4 ... 6 ... 10 ... 15 ... 19 Další

Přihlášení

zapoměl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Jak aktivovat svůj účet

Pokud již máte účet v předchozí verzi webu, přihlašte se pomocí svých původních přihlašovacích údajů. Při prvním přihlášení Vás web vyzve k nové registraci, pomocí které se aktivuje Váš účet. Po aktivaci účtu se již budete přihlašovat pomocí emailu a hesla.

Jak aktivovat svůj účet?
Vložit recept
Máte doma dobrý recept?
Podělte se o něj s našimi uživateli.

Další weby Mladé fronty

Dialog
X