Česnekové bramborové knedlíky s houskou

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
4
porce
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 700
      g vařené brambory - oloupané, na jemno nastrouhané
    • 3
      stroužek česnek rozetřený nebo nastrouhaný, 2 -
    • 1
      lžička sůl
    • 2
      ks vejce
    • 3
      ks houska nebo rohlíky, starší
    • 200
      g hrubá mouka dle druhu brambor, cca
  • Dále dle chuti:
    • pažitka
    • petrželka
    • kopřiva
    • mrkev - jemně
    • dýně
    • cuketa mladá, i se slupkou
    • kurkuma nebo špetka šafránu

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do mísy dáme jemně nastrouhané brambory, česnek, osolíme, přidáme vejce, drobně pokrájené starší housky nebo rohlíky a dobře pro mícháme. Necháme cca 15 minut stát, aby housky zvlhly, pak dle potřeby přidáme mouku, vypracujeme vláčné těsto, ze kterého tvoříme stejně velké kulaté knedlíky (tenisáky), které ihned házíme do osolené vroucí vody. Po vyplavání vaříme cca 14 minut, vyndaváme cedníkem a podáváme k pečenému masu, omáčkám...
2
Pokud máme málo moučnaté brambory, můžeme přidat lžíci solamylu.
3
Pokud chceme mít brambory barevné, přidáme k bramborám nasekané bylinky nebo nastrouhanou zeleninu. Množství mouky pak upravíme dle potřeby. Barvu ovlivníme i kurkumou nebo šafránem.
4
Pokud chystáme velikonoční menu, můžeme do knedlíků přidat spařené kopřivy.
5
Nemáme-li rádi česnek, můžeme ho pochopitelně vynechat.
6
Lze udělat i klasické šišky místo "tenisáků".

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.