Kynutá cmunda

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 12
      ks brambory
    • 250
      ml mléko horké
    • 1
      kostka droždí
    • 1
      ks vejce
    • 1
      ks česnek hlavička
    • 5
      lžíce sádlo rozpuštěné
    • salám nakrájený
    • sůl
    • pepř mletý
    • kmín

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
- z mléka a kvasnic udělat kvásek
2
- brambory nastrouhat - vymačkat vodu
3
- přidat kvásek, vejce, sůl, pepř, kmín, majoránku, houby
4
- přisypávat hrubou mouku nebo krupičku
5
- vařečka musí stát
6
- 3/4 hodiny nechat kynout
7
- nalít na vymazaný, moukou vysypaný plech
8
- nechat 1/4 hodiny kynout
9
- péci ve vyhřáté troubě
Zařazení: Pokrmy Z brambor
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • jarka
    jarka |

    16. 1. 2017 14:22

    Recept v pohodě , chybí jak dlouho a na kolik se cmunda peče v troubě.

  • Simča S.
    Simča S. |

    24. 7. 2014 01:19

    Dobrý recept - sice lakonicky popsán, ale je v něm vše, co je třeba..... Snad jen doplním teplotu - 180°C a cca 45 minut (záleží na výšce....).