Pomazánka z cizrny

Hodnocení:

Moje:

15 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      plechovka cizrna (asi 400 g)
    • 3
      stroužek česnek 2-3
    • citronová šťáva z 1 ks citronu
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 0,5
      kelímek bílý jogurt

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cizrnu necháme okapat a rozmixujeme společně s jogurtem, česnekem, citronovou šťávou a olivovým olejem na hladkou kaši. Osolíme, opepříme.
2
Podáváme s chlebem nebo s bagetou. Můžeme také použít suchou cizrnu. Zacházíme s ní stejně jako s hrachem nebo fazolemi - necháme přes noc namočenou ve studené vodě a potom uvaříme.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Romana
    Romana |

    26. 9. 2015 14:34

    Půl kelímku velkého nebo malého jogurtu?

  • ČernáLuna
    ČernáLuna |

    30. 6. 2013 10:27

    Pomazánka byla dobrá, citronu jsem dávala poloviční množství, ale nebyla jsem tak nadšená, jak předchozí komentáře. Jak to byla jednolitá homogenní směs, tak se nám rychle přejedla. Dali jsme si jednou, dvakrát... a pak tvrdla v lednici...

  • Jarka O.
    Jarka O. |

    25. 4. 2008 18:18

    Moc dobré to bylo...cizrnu jsem měla sterilovanou, bylo to hotové natošup. S opečeným arabským chlebem výborná a lehká večeře. Dávám 1:-)

  • Majka Přidalová
    Majka Přidalová |

    1. 2. 2007 18:06

    Naprosto skvělá pomazánka, dělala jsem ji ze sušené cizrny a sklidila úspěch i u mého masožravého manžela :) Navíc jsem přidala jen najemno nakrájenou čerstvou bazalku a místo černého pepře pepř bílý. Určitě ji budu dělaat často, cizrnu totiž zžňuju.

  • Jana Vrbová
    Jana Vrbová |

    5. 12. 2005 20:15

    Moc dobré to bylo.Cizrnu jsem měla klasickou, hodinu jsem vařila, ale jinak jsem postup zachovala, mělo to veliký úspěch.Je to dobré a zdravé a chlapi si pochutnali!