Bramborové klobásy

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 13
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 750
      g vařené brambory
    • 300
      g uzené maso nebo uzenina
    • 350
      g hrubá mouka dle hustoty těsta, cca
    • 100
      g sýr nejlépe uzený
    • 2
      ks rozšlehané vejce
    • 2
      lžíce škrobová moučka
    • 2
      lžička mletá paprika nebo grilovací koření bez soli
    • 3
      stroužek česnek
    • drcený kmín dle chuti, není nutný
    • sůl
    • pepř mletý
    • olej na smažení
    • hladká mouka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Uvařené brambory, česnek, sýr a uzeniné(uzeninu) nastrouháme(prolisujeme, pomeleme, rozmixujeme) a dáme do mísy. Přidáme vejce, papriku, škrobovou moučku(Solamyl), kmín, sůl dle chuti a dobře propracujeme. Pak přidáváme mouku, kterou vpracujeme do bramborové směsi dle potřeby - hustoty těsta.
2
Ze směsi na pomoučněném stole vyválíme válečky silné asi jako malíček a stočíme je na způsob vinné klobásy. Pokud se bojíme rozmotání můžeme je propíchnout špejlí(není nutné). Vkládáme do rozpáleného oleje a smažíme dozlatova z obou stran. Přebytečný tuk necháme okapat na ubrousku. Podáváme se zeleninovým salátem nebo čerstvou zeleninou. Nejlepší jsou teplé, ale ani vychladlé dlouho nevydrží.
3
Podávat můžeme jako hlavní chod nebo jako chuťovku.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Vyhnálková
    Vyhnálková |

    26. 4. 2016 09:46

    Skvělé!!!!!! Nejen že jsem upotřebila brambory od oběda, ale i víkendové zbytky z lednice na skvělou večeři <:-) <:-) <:-) <:-) <:-)

  • Sabina
    Sabina |

    7. 4. 2015 19:58

    Nestačila jsem smažit jak byly dobrý.

  • Mirka Čechová
    Mirka Čechová |

    24. 1. 2014 21:22

    Recept se mi líbil, zkusila jsem a nelituji. Příště budou z celého udaného množství, abychom ochutnali aj studené.

  • Melicharová
    Melicharová |

    11. 9. 2013 18:28

    Výborné :-P ! A jak už bylo napsáno, recept nabízí dost prostoru k improvizaci. Nemusí se ani motat, šištičky jsou taky fajn a jde to rychle.

  • Titlová
    Titlová |

    24. 2. 2013 17:33

    S bramborovou kaší byly výborné :D !

  • Domča
    Domča |

    12. 9. 2012 10:33

    fakt dobrý :-P

  • Jounová
    Jounová |

    20. 4. 2012 12:21

    S receptem se dá dobře pracovat, může se něco přidat, něco ubrat a vždycky je u nás zaručený úspěch.

  • Bohdana
    Bohdana |

    7. 2. 2012 14:14

    Klobásy, pokud se jim tak dá říkat, jsou výborné! Děkuji :-*

  • RauM
    RauM |

    4. 2. 2012 09:59

    tak tohle určitě vyzkouším, JIří,chlebové bramboráky neměly chybu, počítám, že u tohoto jídla mne opět nezklamete ;-)

  • ludekstanek
    ludekstanek |

    2. 2. 2012 20:14

    super,jsem bramborový-super

  • Petra Sýkorová
    Petra Sýkorová |

    1. 2. 2012 18:13

    Koupila a uvařila jsem nasládlé brambory, samosebou chuť nic moc. Jako správná hospodyňka jsem je nechtěla vyhodit a tak jsem zkusila tyhle klobásy. Trochu jsem improvizovala, uzené doma nebylo, jen kousek tvrdého salámu a plátkový sýr. Dohromady s kořením a česnekem to bylo to nejvíc co jsem mohla z namrzlých brambor dostat a přešel mě i vztek za vyhozené peníze. Dělala jsem jen takové šulánky a snědly se okamžitě. Díky, Petra.

  • MartikK
    MartikK |

    31. 1. 2012 16:51

    Moc dobré, vařila jsem z poloviční dávky (cca 12 klobásek) a jen se po nich zaprášilo. Pokud použijete uzeninu, doporučuji zvolit nějakou s výraznější chutí, a sýrem také nešetřit.

  • Hana Jakubcová
    Hana Jakubcová |

    5. 1. 2012 07:35

    Výborné! Studené jsem je neochutnala, protože z nich nezbylo ani ťuk. Při smažení držely pohromadě dobře. Až budu dělat příště zkusím do části těsta přidat špetku muškátového oříšku.