Autor:

Masopustní koblihy dle časopisu F.O.O.D.

45 minut PT0H45M
Střední
Ingredience
Hladká mouka 500 g
Sůl 1 špetka
Citronová kůra
(lze i pomerančová)
 
Droždí 30 g
Smetana
(mléko)
220 ml
Cukr 2 kostka
Žloutek 6 ks
Cukr krupice 60 g
Hnědý rum 3 lžíce
Máslo 80 g
Zavařenina
(k plnění, nejlépe domácí)
 
Rostlinný olej
(na smažení)
 
Moučkový cukr
(s vanilkou)
 
Masopustní koblihy dle časopisu F.O.O.D.

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Zákusky

Mouku, sůl a kůru prosejte do mísy. Droždí rozdrobte do trochy smetany či mléka s cukrem. Žloutky s cukrem šlehejte nad parou do zhoustnutí, přilijte zbylou vlažnou smetanu, vzešlé kvasnice, rozpuštěné máslo a rum. Prošlehejte a vlijte k mouce.
Vypracujte vláčné, ale nelepivé těsto. Těsto poté na válu lehce posypaném moukou vyválejte na asi 3 cm vysoký plát a tvořítkem vykrajujte kolečka. Doprostřed poloviny z nich naneste trochu zavařeniny, přikryjte druhým kolečkem a spojte tvořítkem s průměrem o něco menším, než mělo to předchozí.

Přikryté utěrkou nechte koblihy ještě asi půl hodiny kynout. Do kastrůlku nebo pánve s vysokým okrajem vlijte dostatečné množství oleje (koblihy v něm musí plavat) a dobře jej rozehřejte. Vkládejte opatrně koblihy tak, aby se vzájemně nedotýkaly. Chvíli je smažte přiklopené, poté je obraťte a již nezakryté dosmažte i z druhé strany. Přebytečný tuk nechte odsát na kuchyňských papírových utěrkách a prochladlé pak pouze lehce poprašte moučkovým cukrem s vanilkou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 2x)
Recepty na víkend: všemi milovaná čokoláda Články z

Komentáře k receptu: Masopustní koblihy dle časopisu F.O.O.D.

Komentáře

  1. veronika   05.11.2013 | 18:38 | reagovat | závadný

    jeto skvele a dobre

  2. Astheart   06.10.2012 | 12:59 | reagovat | závadný

    Než vykrajovat kolečka dvakrát, je lepší naznačit na polovinu těsta kolečka tvořítkem nebo sklenkou, na naznačené koblihy dát náplň, přehodit druhou polovinu těsta překlopením na naznačená kolečka ( uvidíte kopečky, pod kterými je náplň) a koblihy vykrojit. Rozválení na 3 cm tloušťky se mi zdá moc. Stačí 1,5 cm. Koblihy smažením nakynou.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí 10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí
Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou
Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu! Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web