Autor:

Masopustní koblihy dle časopisu F.O.O.D.

45 minut PT0H45M
Střední
Ingredience
Hladká mouka 500 g
Sůl 1 špetka
Citronová kůra
(lze i pomerančová)
 
Droždí 30 g
Smetana
(mléko)
220 ml
Cukr 2 kostka
Žloutek 6 ks
Cukr krupice 60 g
Hnědý rum 3 lžíce
Máslo 80 g
Zavařenina
(k plnění, nejlépe domácí)
 
Rostlinný olej
(na smažení)
 
Moučkový cukr
(s vanilkou)
 
Masopustní koblihy dle časopisu F.O.O.D.

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Zákusky

Mouku, sůl a kůru prosejte do mísy. Droždí rozdrobte do trochy smetany či mléka s cukrem. Žloutky s cukrem šlehejte nad parou do zhoustnutí, přilijte zbylou vlažnou smetanu, vzešlé kvasnice, rozpuštěné máslo a rum. Prošlehejte a vlijte k mouce.
Vypracujte vláčné, ale nelepivé těsto. Těsto poté na válu lehce posypaném moukou vyválejte na asi 3 cm vysoký plát a tvořítkem vykrajujte kolečka. Doprostřed poloviny z nich naneste trochu zavařeniny, přikryjte druhým kolečkem a spojte tvořítkem s průměrem o něco menším, než mělo to předchozí.

Přikryté utěrkou nechte koblihy ještě asi půl hodiny kynout. Do kastrůlku nebo pánve s vysokým okrajem vlijte dostatečné množství oleje (koblihy v něm musí plavat) a dobře jej rozehřejte. Vkládejte opatrně koblihy tak, aby se vzájemně nedotýkaly. Chvíli je smažte přiklopené, poté je obraťte a již nezakryté dosmažte i z druhé strany. Přebytečný tuk nechte odsát na kuchyňských papírových utěrkách a prochladlé pak pouze lehce poprašte moučkovým cukrem s vanilkou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1
Odpalovaná vajíčka s krémem 4 skvělé dezerty ke kávě Články z

Komentáře k receptu: Masopustní koblihy dle časopisu F.O.O.D.

Komentáře

  1. Věrka   11.03.2017 | 10:51 | reagovat |

    Těsto je fantastické. Smažila jsem jak donuty tak klasické koblížky, ale stalo se mě, že u větších nebyly dost prosmažené. :-\ příště budou jen menší. :-P

  2. veronika   05.11.2013 | 18:38 | reagovat |

    jeto skvele a dobre

  3. Astheart   06.10.2012 | 12:59 | reagovat |

    Než vykrajovat kolečka dvakrát, je lepší naznačit na polovinu těsta kolečka tvořítkem nebo sklenkou, na naznačené koblihy dát náplň, přehodit druhou polovinu těsta překlopením na naznačená kolečka ( uvidíte kopečky, pod kterými je náplň) a koblihy vykrojit. Rozválení na 3 cm tloušťky se mi zdá moc. Stačí 1,5 cm. Koblihy smažením nakynou.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Kteří muži vám budou nevěrní? Nejvíc podvádějí Střelci, Vodnáři a Blíženci! Kteří muži vám budou nevěrní? Nejvíc podvádějí Střelci, Vodnáři a Blíženci!
5 důvodů, proč vaše břicho nemizí, i když chodíte cvičit 5 důvodů, proč vaše břicho nemizí, i když chodíte cvičit
Fotogalerie Tatiany Vilhelmové: Jak to, že vypadá pořád stejně? Fotogalerie Tatiany Vilhelmové: Jak to, že vypadá pořád stejně?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web