Autor:

Losos na špenátové peřince

Střední
Ingredience
Losos
(Bez kůže a kostí) podle počtu strávníků
 
Špenát
Listy baby špenátu
200 g
Jablka
(Ne moc kyselé)
1 ks
Česnek  
Jarní cibulka  
Ořechy  
Moučkový cukr  
Sůl  
Pepř mletý  
Losos na špenátové peřince

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Rybí

Lososa očistíme, osolíme a mírně opepříme. Na olivovém oleji osmahneme z obou stran (nemusí být moc, bude se ještě péct). Přendáme do zapékací mísy (já nevymazávám). Ořechy nasekáme na kousky (postačí trochu, tak 5 lžic) a přidáme k nim moučkový cukr (k tomu poměru cca lžíci).

Touto směsí hojně posypeme lososa a dáme zapéct do trouby na 180 °C tak na 15 - 20 minut. Špenát opláchneme, na oleji si osmahneme česnek na plátky (měla jsem 3 stroužky) a jarní cibulku, přidáme propláchnutý špenát, lehounce podlijeme a dáme ještě jablíčko nakrájené na tenké plátky, osolíme a podusíme. Jakmile se voda vypaří, je hotovo.

Na talířek dáme špenát a na něj lososa. Kombinace všech chutí je luxusní. Určitě vyzkoušejte!

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
1
5 4 5 1
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Losos na špenátové peřince

Komentáře

  1. frankovka   27.11.2011 | 12:42 | reagovat |

    Právě jsme dojedli a ještě teď se olizujem. Vynikající netradiční recept. Nepatrná obměna - místo moučkového cukru jsem dal cukr hnědý- k ořechům se krásně hodil. Díky autorovi za obohacení repertoáru chutí a vůní.

  2. hanach80   03.11.2010 | 19:56 | reagovat |

    Výborný recept. Akorát ořechovou krustu jsem nahradila olivovo-citronovým olejem s česnekem. Také dobrá kombinace.

  3. Hana Bláhová   21.04.2010 | 12:49 | reagovat |

    Díky Jarko, krustička je moc dobrá, ono to kombinačně vypadá vcelku zvláštně, ale když se všechny chutě spojí, tak je to "žrádýlko" :-))

  4. Jarka O.   21.04.2010 | 12:15 | reagovat |

    Jo, tak tohle vypadá hooodně dobře ;-) Těším se na tu ořechovou krustičku...

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web