Autor:

Losos na špenátové peřince

Střední
Ingredience
Losos
(Bez kůže a kostí) podle počtu strávníků
 
Špenát
Listy baby špenátu
200 g
Jablka
(Ne moc kyselé)
1 ks
Česnek  
Jarní cibulka  
Ořechy  
Moučkový cukr  
Sůl  
Pepř mletý  
Losos na špenátové peřince

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Rybí

Lososa očistíme, osolíme a mírně opepříme. Na olivovém oleji osmahneme z obou stran (nemusí být moc, bude se ještě péct). Přendáme do zapékací mísy (já nevymazávám). Ořechy nasekáme na kousky (postačí trochu, tak 5 lžic) a přidáme k nim moučkový cukr (k tomu poměru cca lžíci).

Touto směsí hojně posypeme lososa a dáme zapéct do trouby na 180 °C tak na 15 - 20 minut. Špenát opláchneme, na oleji si osmahneme česnek na plátky (měla jsem 3 stroužky) a jarní cibulku, přidáme propláchnutý špenát, lehounce podlijeme a dáme ještě jablíčko nakrájené na tenké plátky, osolíme a podusíme. Jakmile se voda vypaří, je hotovo.

Na talířek dáme špenát a na něj lososa. Kombinace všech chutí je luxusní. Určitě vyzkoušejte!

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
1
5 4 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 4x)
Lahodná dámská jízda Lahodná dámská jízda Články z

Komentáře k receptu: Losos na špenátové peřince

Komentáře

  1. frankovka   27.11.2011 | 12:42 | reagovat | závadný

    Právě jsme dojedli a ještě teď se olizujem. Vynikající netradiční recept. Nepatrná obměna - místo moučkového cukru jsem dal cukr hnědý- k ořechům se krásně hodil. Díky autorovi za obohacení repertoáru chutí a vůní.

  2. hanach80   03.11.2010 | 19:56 | reagovat | závadný

    Výborný recept. Akorát ořechovou krustu jsem nahradila olivovo-citronovým olejem s česnekem. Také dobrá kombinace.

  3. Hana Bláhová   21.04.2010 | 12:49 | reagovat | závadný

    Díky Jarko, krustička je moc dobrá, ono to kombinačně vypadá vcelku zvláštně, ale když se všechny chutě spojí, tak je to "žrádýlko" :-))

  4. Jarka O.   21.04.2010 | 12:15 | reagovat | závadný

    Jo, tak tohle vypadá hooodně dobře ;-) Těším se na tu ořechovou krustičku...

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete 8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete
Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu
Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web