Autor:

Pečené brambory

40 minut PT0H40M
Snadné
Ingredience
Brambory
velké
4 ks
Máslo 2 lžíce
Sůl  
Pepř drcený  
Petrželka
nasekaná
 
Mletá paprika  
volitelné
Česnek
celá hlavička
 
Pečené brambory

Postup přípravy:

Brambory očistěte kartáčkem pod tekoucí vodou, ale neloupejte. Pak přeřízněte podélně napůl. Předvařte v osolené vodě asi 8 minut. Pak nařízněte bramboru (viz obrázek).

Dejte na pečící papír, potřete trochou rozpuštěného másla, nebo dejte slabý plátek navrch, aby se samo rozpustilo. Osolte, opepřete, slabě ale rovnoměrně posypte mletou paprikou a nasekanou petrželkou.

Pokud se rozhodnete použít česnek, neloupejte - celou hlavičku přeřízněte horizontálně napůl a dejte na plech. Česnek během pečení krásně zesládne.

Pečte na 170°C, dokud zcela nezměknou - cca 25 minut (doba pečení se odvíjí od velikosti brambor a jejich stupně předvaření).

V průběhu pečení potírejte zbytkem másla.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
2
4 2 5 1
Brambory s kuřetem Večeře zn. co dům dal Články z

Komentáře k receptu: Pečené brambory

Komentáře

  1. Lucie Kadera   17.03.2015 | 20:58 | reagovat |

    Vypada to bezvadne, to urcite vyzkousim. <3

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit? Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit?
Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti
Za trest musela strávit noc v márnici. Zavřeli ji v 17 letech kvůli bratrovi Za trest musela strávit noc v márnici. Zavřeli ji v 17 letech kvůli bratrovi
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web