Autor:

Pečené brambory

40 minut PT0H40M
Snadné
Ingredience
Brambory
velké
4 ks
Máslo 2 lžíce
Sůl  
Pepř drcený  
Petrželka
nasekaná
 
Mletá paprika  
volitelné
Česnek
celá hlavička
 
Pečené brambory

Postup přípravy:

Brambory očistěte kartáčkem pod tekoucí vodou, ale neloupejte. Pak přeřízněte podélně napůl. Předvařte v osolené vodě asi 8 minut. Pak nařízněte bramboru (viz obrázek).

Dejte na pečící papír, potřete trochou rozpuštěného másla, nebo dejte slabý plátek navrch, aby se samo rozpustilo. Osolte, opepřete, slabě ale rovnoměrně posypte mletou paprikou a nasekanou petrželkou.

Pokud se rozhodnete použít česnek, neloupejte - celou hlavičku přeřízněte horizontálně napůl a dejte na plech. Česnek během pečení krásně zesládne.

Pečte na 170°C, dokud zcela nezměknou - cca 25 minut (doba pečení se odvíjí od velikosti brambor a jejich stupně předvaření).

V průběhu pečení potírejte zbytkem másla.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
2
4 2 5 1
Marinovaná makrela s koprovou remuládou a hráškovým pyré Předkrm podle Radka Kašpárka: Marinovaná makrela Články z

Komentáře k receptu: Pečené brambory

Komentáře

  1. Lucie Kadera   17.03.2015 | 20:58 | reagovat |

    Vypada to bezvadne, to urcite vyzkousim. <3

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky? 5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky?
Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat! Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat!
Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proko zhubla 30 kilogramů! Jak? Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proko zhubla 30 kilogramů! Jak?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web