Autor:

Jablečné nebo hruškové pyré (rozvar) - kořeněný

Snadné
Množství dle chuti a potřeby
Jablka  
Hřebíček
celý nebo mletý
 
Badyán  
Skořice
mletá nebo celá
 
Citron
- kůra i šťáva
 
Sklenice
od přesnídávek nebo majolky, množství dle potřeby
 
Jablečné nebo hruškové pyré (rozvar) - kořeněný

Postup přípravy:

Jablka (hrušky) oloupeme, odstraníme jádřince, nastrouháme nebo pokrájíme, dáme do hrnce se širokým dnem, zakapeme citronovou šťávou, Okořeníme dle chuti, podlijeme malým množstvím vody (jen na dno) a dusíme pod poklicí na malém plameni do úplného rozdušení za občasného promíchání. Pokud jsme dávali koření celé (nebo kůru), tak ho po podušení vyndáme, pyré nandáme do čistých suchých skleniček, pevně uzavřeme víčky a sterilujeme 10 minut od bodu varu. Plamen pak ztlumíme a vodu necháme jen perlit. Po vychladnutí uložíme na suchém a tmavém místě.

Jablka (hrušky) sladit není nutné, cukr můžeme přidat až po otevření skleniček, krupicový nebo vanilkový. Z citronovou kůrou dochucujeme opatrně, je velmi aromatická. Používáme buď nastrouhanou nebo tenký plátek a to pouze žlutou část, aby nám směs nezhořkla.

Pyré můžeme použít do buchet, koláčů, pohárů, na vdolky...

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 6 x
1
4.83 6 5 1

Komentáře k receptu: Jablečné nebo hruškové pyré (rozvar) - kořeněný

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 věcí, které na něm nikdy nezměníte. A ani byste se o to neměla snažit 10 věcí, které na něm nikdy nezměníte. A ani byste se o to neměla snažit
Nejlepší mazanec: 5 receptů, podle kterých ho zvládne každý Nejlepší mazanec: 5 receptů, podle kterých ho zvládne každý
Proč jste single? Panny jsou vybíravé, Střelci se bojí nudy! Proč jste single? Panny jsou vybíravé, Střelci se bojí nudy!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web