Losos s cannellini fazolemi

Hodnocení:

Moje:

20 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • losos 1 filet na člověka
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      lžička mletý kmín
    • 1
      lžička citronová kůra
    • 1
      šálek petrželová nať
    • 1
      ks červená cibule
    • 1
      lžíce kapary
    • extra panenský olivový olej
    • 2
      plechovka fazole v nálevu, podle poštu ale tak 400-800 g
    • 1
      lžíce citronová šťáva

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Krok 1:
2
V pánvi rozehřejte olej a přidejte česnek, kmín a citronovou kůru. Nechte cca 30 sekund provonět a přidejte fazole a citronovou šťávu. Cca za 2 minutky, až fazole změknou, požijte vidličku nebo mačkač na brambory a trošku fazolky rozdrťte.
3
Krok 2:
4
V malé misce smíchejte kapary, nasekanou petržel a nakrájenou cibuli.
5
Krok 3:
6
Rozehřejte pánev, malinko kápněte oleje a opečte filety z lososa z každé strany tak 3-4 minuty, tento čas odpovídá tomu, že losos pak bude vláčný. Kdo radši trochu vysušenějšího, 2 minutky si přidá.
7
Krok 4:
8
Na talíř rozprostřete fazolkovou "kaši", na ní položte filet lososa a jako top polévkovou lžíci směsi kapar, cibule a petrželky.
9
Dorou chuť.
Zařazení: Maso

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.