Autor:

Smaženice z hub

45 minut PT0H45M
Střední
Ingredience
Houbová směs
hlavně z tvrdších druhů
 
Anglická slanina
hodně libová
 
Cibule  
Česnek  
Masox  
Paprika  
Sůl  
Pepř mletý  
Koření  
Sojová omáčka  
Smaženice z hub

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z hub

Anglickou slaninu orestujeme na pánvi. Přidáme nakrájenou cibuli a na kolečka nakrájený česnek.
Až cibule zesklovatí, přidáme houby, lehce osolíme a za občasného míchání dusíme. V průběhu dušení si připravíme směs koření dle vlastní chuti. Lze použít například směs vegety nebo glutasolu (pozor – obsahuje sůl – možnost přesolení) a malých množství kari, tymiánu, šalvějě, apod.
Dále si rozmělníme masox ve vlažné vodě. Ten pak přidáme během dušení. Až se voda vydusí, dochutíme obsah pánve kořenící směsí a popřípadě trochou pepře (ne dříve, protože pokud kořeníme v době, kdy je ještě v pánvi hodně vody, po jejím odpaření by bylo jídlo překořeněné), přidáme nadrobno nakrájenou čerstvou papriku a po chvilce ještě dochutíme sójovou omáčkou.
Kdo chce, může přidat vejce, ale bez něj je pokrm chuťově výraznější.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
2-
3.8 5 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2- (hodnoceno 5x)
Polévka oháňková s květákem Menu podle starých kuchařek Články z

Komentáře k receptu: Smaženice z hub

Komentáře

  1. Jana   03.08.2016 | 16:28 | reagovat | závadný

    Nechápu jak může tohle někdo předložit svým blízkým,pokud tedy neusiluje o jejich zdraví.

  2. Martin Šulc   08.10.2011 | 11:46 | reagovat | závadný

    Tak tohle není smaženice, to je glutamát na tři způsoby (glutasol, masox, sójovka) s přídavkem hub.
    Tfuj tajxl, taková škoda hub!
    Ten nápas se slaninou ale může být dobrý. Také nedávám do smaženice vejce, protože rozmělní tu výbornou výraznou chuť.
    Zkusil bych to ale bez těch chemikálií, co do toho sypete a lejete.

  3. Lubomír Fridrich   08.06.2007 | 23:42 | reagovat | závadný

    Vážená paní Jano,smaženici s vajíčky a bez uzeniny dělá kde kdo. Já jsem sice do receptu napsal pro ty konzervativnější, že "kdo chce, může přidat vejce", avšak ojedinělost této smaženice je daná třemi věcmi - zásadně nedávám vejce, dávám tam anglickou a dávám také sójovku.Ale jak říkaly naše babičky: "Proti gustu..."

  4. Anonym   07.09.2006 | 15:40 | reagovat | závadný

    Právě jsem to dovařila. Fakt je vynikající.Děkuji mnohokrát.Jana

  5. Nada Kovacova   28.08.2006 | 7:00 | reagovat | závadný

    zkusim dnes:-]

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty? Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty?
BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat? BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat?
Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web